De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 maart 2010

Bijna drieduizend 'pardonners' aan werk geholpen

(Novum) - Bijna drieduizend vluchtelingen die onder de pardonregeling vallen zijn via een project aan werk gekomen. Het zogenoemde Pardonproject hielp 2950 pardonvluchtelingen aan een baan, leerwerkplek of een stage.

In het project werkten onder meer het UWV Werkbedrijf en het Centraal Orgaan opvang Asielzoekers (COA) samen. Zij spreken van een succes, maar het is niet te meten of de 'opbrengst' veel hoger of veel lager had kunnen zijn.

Vorig jaar bleek dat 27 duizend asielzoekers door de pardonregeling een verblijfsvergunning krijgen. Een deel daarvan is te jong of te oud om te werken. Ook werden veel mensen via de gemeente aan een baan geholpen. "We gaan in het vervolg beter samenwerken met gemeenten om daar ook zicht op te hebben", zegt een woordvoerder van het UWV.

Ook is niet te zeggen of het project veel heeft opgeleverd als naar de kosten wordt gekeken. Het is namelijk niet bekend hoeveel het per asielzoeker heeft gekost om werk te vinden. "Omdat we met veel verschillende organisaties samenwerken is dat niet bij te houden", zegt een woordvoerder van het COA. Hij vindt het interessanter dat veel mensen weer aan het werk zijn.

Ruim de helft van de vluchtelingen die bij het UWV staan ingeschreven is middelbaar of hoog opgeleid. Directeur van het UWV Werkbedrijf André Timmermans is trots 'dat we samen zoveel vluchtelingen een steun in de rug hebben

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3018254.ece/Bijna_drieduizend__pardonners__aan_werk_geholpen.html

Is dit niet slechts 10 %? En er bakken geld aan uitgegeven. En Vluchtelingen????? Dat waren ze nu juist niet want het waren afgewezen asielzoekers die niet terug waren gegaan naar hun eigen land.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator