De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

07 maart 2010

IND: 'vader moet Jacky afstaan'

DOETINCHEM - Als de vader van de 2-jarige Jacky uit Gambia afstand doet van zijn kind, kunnen haar tante Jacqueline van Laarhoven en oom Lamin uit Doetinchem haar adopteren.

De Immigratie en Naturalisatie Dienst heeft Jacqueline gemeld dat de rechtmatige vader het kind moet afstaan om een dergelijk traject in te zetten. "Het is voor het eerst in al die tijd dat de IND zelf heeft gebeld. Ik weet niet of dat komt door de druk van media of politiek, maar opmerkelijk vond ik het wel", zegt Jacqueline van Laarhoven. "De IND heeft gezegd dat ze contact willen opnemen met het Nederlandse consulaat in Gambia. Zij zullen de vader van Jacky oproepen."

De tante van het kleine Gambiaanse meisje gaat ervan uit dat hij daar aan meewerkt. Dat komt volgens haar omdat Jacky ongewenst is, vanwege haar HIV-besmetting. Jacky ligt voor behandeling nog steeds in het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen, omdat ze problemen heeft met het innemen van HIV-remmers.

Bron: http://www.gelderlander.nl/voorpagina/achterhoek/article6333109.ece

1 opmerking:

Gart Adang zei

De vraag is of zo'n adoptie in een geval als dit conditio sine qua non is.

Ten eerste vormt de HIV besmetting een uitzettingsbeletsel en kan art. 64 Vreemdelingenwet worden toegepast.

Ten tweede verblijven de tante en haar man in Nederland op basis van het gemeenschapsrecht. Het neefje is een afhankelijk familielid en heeft daarmee van rechtswege verblijf op basis van Richtlijn 2004/38/EG. Het stellen van een eis m.b.t. de gezagsvoorziening, laat staan adoptie, is daarmee niet verenigbaar.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator