VACATURE: Senior sociaalwetenschappelijk medewerker (integratie)

Sociaal en Cultureel Planbureau, onderzoeksgroep Educatie en Minderheden (Den Haag)

Functieomschrijving
Je houdt je bezig met projecten die gericht zijn op de beschrijving en analyse van de integratie van niet-westerse migranten en hun kinderen. Je verricht zelfstandig onderzoek en draagt bij aan rapportages zoals het Jaarrapport integratie en rapportages over de integratie van vluchtelingengroepen, Polen en Chinezen.



Functie-eisen
Je bent een sociaalwetenschappelijke onderzoeker met gedegen kennis van integratievraagstukken. Je hebt een wetenschappelijke promotie afgerond, bij voorkeur op het vakgebied. Je beschikt over ervaring met het werken met grootschalige databestanden, het gebruik van statistische pakketten en multivariate analysetechnieken. Verder bezit je goede redactionele vaardigheden en heb je affiniteit met beleid en beleidsonderzoek.

Arbeidsvoorwaarden
Salarisniveau schaal 12
Minimum salaris: € 3340 bruto per maand
Maximum salaris: € 4964 bruto per maand
(Het genoemde salaris is gebaseerd op een volledige werkweek.)
Contractduur 4 jaar


Overige arbeidsvoorwaarden
Bovenop het salaris en vakantiegeld kun je rekenen op een eindejaarsuitkering. Het Rijk hecht sterk aan persoonlijke groei en loopbaanontwikkeling en biedt daarvoor tal van mogelijkheden. Tot de secundaire arbeidsvoorwaarden behoren onder meer 75% betaald ouderschapsverlof (onder voorwaarden), studiefaciliteiten, een extra verlofregeling voor ouderen en een volledige vergoeding woon-werkverkeer (jaartrajectkaart openbaar vervoer tweede klas). Bij het Rijk heb je een aantal individuele keuzemogelijkheden bij het samenstellen van je arbeidsvoorwaardenpakket.

De organisatie
Sociaal en Cultureel Planbureau, onderzoeksgroep Educatie en Minderheden


Het Sociaal en Cultureel Planbureau is een wetenschappelijk instituut dat zelfstandig onderzoek doet. Op basis van dit onderzoek brengt het, gevraagd en ongevraagd, rapporten uit aan de regering, de Eerste en Tweede Kamer, ministeries, maatschappelijke organisaties en andere overheidsorganisaties. De onderzoeksresultaten zijn ook voor het professionele en bestuurlijke kader in de quartaire sector en voor de wetenschap van belang. Het Sociaal en Cultureel Planbureau valt formeel onder het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Meer informatie over de organisatie


Onderzoeksgroep Educatie en Minderheden


De onderzoeksgroep Educatie en Minderheden verricht empirisch onderzoek naar vraagstukken die betrekking hebben op het onderwijs en voert studies uit die ingaan op de positie van niet-westerse migranten in dit land. Belangrijke publicaties op het terrein van niet-westerse migranten zijn het Jaarrapport integratie en de Discriminatiemonitor niet-westerse allochtonen op de arbeidsmarkt. Voorts worden onder regie van de onderzoeksgroep grootschalige surveys onder de migrantengroepen voorbereid en uitgevoerd.

Bijzonderheden
In verband met het belang dat wij hechten aan een evenwichtige personeelssamenstelling worden kandidaten met een dubbele culturele achtergrond nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren. U kunt uw sollicitatie richten aan: Dr. R.V. Bijl (adj. directeur).

Digitaal solliciteren:
Je kunt meteen digitaal solliciteren door je CV met begeleidende brief op te sturen naar vacatures@minvws.nl.

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd