De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 maart 2010

Detentieboot: Illegalen beëindigen hongerstaking in Dordrecht


Op het detentieschip in Dordrecht is de afgelopen dagen een hongerstaking gehouden. Aan die staking deden 60 tot 70 illegale vreemdelingen mee, zo meldt een advocaat van één van de actievoerders.


De actie begon zondag en is woensdagmorgen beëindigd. De illegalen deden dit uit protest tegen de eenzijdige maaltijden op het schip, maar ook vanwege de leefomstandigheden. Zo zouden ze met vier tot zes mensen op één kamer verblijven.De actievoerende gedetineerden eisten een gesprek met de zogeheten Commissie van Toezicht. Dat gesprek is inmiddels geweest. De commissie heeft toegezegd de bezwaren van de actievoerders met de directie van het schip te bespreken.Het detentieschip in Dordt is een tijdelijke voorziening voor uitgeprocedeerde asielzoekers die wachten op terugkeer naar hun thuisland. Het schip wordt in de loop van dit jaar gesloten, als het nieuwe centrum op Rotterdam Airport wordt geopend.

Bron: http://www.radiorijnmond.nl/Homepage/Nieuws?view=%2FNews%2FDefault%2F2010%2Fmaart%2FIllegalen%20beeindigen%20hongerstaking%20in%20Dordrecht

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator