De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

18 maart 2010

'Ayaan medeschuldig aan stilstand islamdebat'

AMSTERDAM – Ayaan Hirsi Ali is er met haar focus op de radicale islam medeschuldig aan dat het islamdebat al jaren stilstaat.

Dat schrijft GroenLinks-parlementariër Tofik Dibi in een open brief aan Hirsi Ali.

"Het islamdebat staat stil, omdat het gevoerd wordt door de ene na de andere zelfverklaarde autoriteit op het gebied van de islam", stelt Dibi.

"Aan de ene kant staan daar de radicale islamitische geleerden die zeggen namens dé moslim te spreken. Zij leggen hun radicale interpretaties op aan anderen. Aan de andere kant staan daar de islamcritici die eigenlijk precies hetzelfde doen."

Volgens Dibi hebben beide kampen geen oog voor een grote groep moslims die 'het geloof op vrije wijze interpreteren'.

Hij refereert aan een recent onderzoek van de Universiteit Utrecht dat zegt dat het religieuze gedrag van nieuwe generaties moslims in Nederland drastisch aan het veranderen is.

"De onderzoeken toonden aan dat de gemiddelde moslim niet droomt van de jihad, maar van vrijheid en democratie, van een betere toekomst voor zijn kinderen, van goed onderwijs en een goede baan", schrijft het GroenLinks-Kamerlid.

Ayaan Hirsi Ali is momenteel in Nederland ter promotie van haar boek Nomade. Dibi laat weten een debat aan te willen gaan met het voormalige VVD-Kamerlid.


Bron: http://www.nu.nl/politiek/2207249/ayaan-medeschuldig-stilstand-islamdebat.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator