De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 maart 2010

Inkomenseis voor importbruid van de baan

(Novum) - Het kabinet schaft de inkomensnorm af voor mensen die hun partner naar Nederland willen halen. Dat heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin (CDA) dinsdag aangekondigd.

printstuur artikel door
Mensen moeten nu minstens 120 procent van het minimumloon verdienen om een partner naar Nederland te halen. Het Europese Hof van Justitie bepaalde vorige week dat zo'n hard normbedrag niet is toegestaan.

Nederland moet van geval tot geval bezien of mensen voldoende verdienen om een importbruid te kunnen onderhouden, vindt het hof. Hirsch Ballin zei in de Tweede Kamer dat hij zich bij deze uitspraak neerlegt en de Nederlandse wet gaat aanpassen.

De VVD betreurt de uitspraak van het hof. "We hebben wetten gemaakt om de immigratie van kansarmen te beperken en daar schiet het hof een gat in", zei VVD-Kamerlid Paul de Krom. Hij vindt dat de Europese regels moeten worden gewijzigd, zodat een harde norm wel is toegestaan.

PvdA en SP zijn blij met de Europese uitspraak. Beide partijen vinden dat honderd procent van het minimumloon genoeg is. De PvdA vindt wel dat de eisen voor kennis van het Nederlands voor importbruiden moeten worden aangescherpt.

Bron: http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article3009792.ece/Inkomenseis_voor_importbruid_van_de_baan.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator