De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 september 2009

Asielzoekers Somalië belanden op straat; Rechters hebben moeite met beleid Albayrak

Enkele honderden Somalische asielzoekers zijn op straat beland sinds staatssecretaris Albayrak (vreemdelingenzaken) in mei dit jaar het automatische beschermingsbeleid voor Somalië heeft afgeschaft. De regeling werkte fraude in de hand. Asielaanvragen van Somaliërs worden nu weer individueel beoordeeld.

In het aanmeldcentrum in Ter Apel worden opvallend veel Somalische zaken afgewezen, concludeert VluchtelingenWerk Nederland. Het gaat niet alleen om vermoede fraudeurs, maar vooral om Somaliërs die volgens de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) een ongeloofwaardig vluchtverhaal hebben, en daarom terug moeten naar hun land. Zij belanden, in afwachting van het beroep bij de rechtbank, op straat.


Lees het volledige bericht met onder meer de visie van de rechtbanken op uitzetting, het in hoger beroep gaan van Albayrak en de visie van Vluchtelingenwerk op de site van Trouw (die moeilijk doen met copyright):
asiel,
http://www.trouw.nl/nieuws/nederland/article2856533.ece/Asielzoekers__Somalie_belanden_op_straat_.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator