De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 september 2009

Asielzoeker met hiv mag niet worden uitgezet

UTRECHT (ANP) – Asielzoekers met hiv die afhankelijk zijn van medicijnen mogen niet het land worden uitgezet, tenzij duidelijk is dat zij in hun land van herkomst die middelen ook kunnen krijgen. Een tijdelijke terugkeer kan ook niet, omdat dit grote medische risico’s voor de patiënt oplevert. Dat werd dinsdag duidelijk door een uitspraak van het Centraal Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg.

Dit college gaf een arts die de Immigratie– en Naturalisatiedienst (IND) had geadviseerd een waarschuwing. De IND wilde de patiënt uitzetten.

Het tuchtcollege oordeelde dat zonder de zogenoemde antiretrovirale middelen een jarenlange behandeling zou worden tenietgedaan. Ook zou de patiënt op korte termijn ernstige lichamelijke schade kunnen lijden. Er was volgens het college sprake van een medische noodsituatie, zo maakte Medisch Contact bekend.


Bron: http://www.refdag.nl/artikel/1432610/Asielzoeker+met+hiv+mag+niet+worden+uitgezet.htmlGeen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator