De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 september 2009

Illegale arbeiders aan het werk op het politiebureau in Leiden

DEN HAAG - Een zware overtreding van de wet melden bij de Arbeidsinspectie en vervolgens helpen bij de arrestatie van drie illegaal werkende buitenlanders. Als dank daarvoor een boete van bijna 30.000 euro, opgelegd door het ministerie van Sociale Zaken. Dat overkwam de Politieregio Hollands Midden ruim anderhalf jaar geleden. Woensdag diende een hoger beroep in de zaak bij de Raad van State in Den Haag.

Curieus aan deze zaak is dat de overtreding werd begaan tijdens de renovatie van het politiebureau aan de Langegracht in Leiden. De politie trof daar samen met medewerkers van de gealarmeerde Arbeidsinspectie drie vreemdelingen aan die aan het schoonmaken waren zonder de vereiste werkvergunning.

Volgens vaste regels van het ministerie krijgt de opdrachtgever van het werk daarvoor een zware boete. En die opdrachtgever was de politie zelf. De klus was weliswaar via onderaannemers uitbesteed aan een ander bedrijf, maar dat pleit de politie niet vrij, zegt Sociale Zaken.

Ook de rechtbank in Den Haag oordeelde dat de politie in de fout is gegaan. De opdrachtgever moet namelijk altijd controleren of de mensen op de werkvloer over een geldige vergunning beschikken. Dat was niet gebeurd. Desondanks verlaagde de rechtbank de boete tot 9.500 euro, omdat de politie zelf het initiatief had genomen om de schoonmakers te controleren en op te pakken.

Dat oordeel was weer tegen het zere been van de minister. Volgens de minister is er geen reden om de boete te verminderen. Het signaleren van overtredingen en arresteren hoort namelijk tot de taken van de politie. Daarvoor hoeft dus geen beloning in de vorm van een lagere boete te volgen, zegt het ministerie.

De Raad van State doet over zes weken uitspraak.

Bron: http://www.echo.nl/ww-ln/buurt/redactie/912717/illegale.arbeiders.in.bureau/


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator