De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

16 september 2009

CDA wil bruidenimport afremmen

(Novum) - Het moet veel moeilijker worden voor importbruiden om naar Nederland te komen. Dat heeft CDA-fractievoorzitter Pieter van Geel woensdag gezegd tijdens de algemene beschouwingen in de Tweede Kamer.
Sinds 2006 moeten mensen -meestal vrouwen- die voor hun partner naar Nederland willen komen, al in eigen land een inburgeringstest doen. "Maar het niveau is zo laag dat je je moet afvragen of het examen voldoende is om mensen een kans te geven in onze samenleving", zei Van Geel. Voor het CDA is een andere optie een afgeronde beroepsopleiding als toelatingseis te stellen.
Volgens het CDA zijn importbruiden vaak nauwelijks geïntegreerd. "Dat is slecht voor de samenleving en slecht voor henzelf." Van Geel wilde niet zeggen tot hoeveel minder importbruiden zijn voorstellen moeten leiden.

Bron: http://binnenland.nieuws.nl/568792/cda_wil_bruidenimport_afremmen

1 opmerking:

Beijing2008 zei

Vraag me af welke definitie Van Geel loslaat op importbruiden; elke vrouw/partner van buiten EU ?Of is nu weer net als bij de Inburgeringstoets Buitenland, dat het geheel en al is gericht op Marokkaanse en Turkse partners? ( dat de kwaliteit qua waarde voor inburgering alleen al door de opzet en vraagstelling beneden maat is is voor vrijwel iedereen die de inhoud kent, evident)
Bovendien zijn door de nareismogelijkheid van asielzoekers de meeste vrouwelijke immigranten in 2008 uit andere Afrikaanse landen gekomen.
Populisme a la Wilders wordt blijkbaar gemeengoed, net als de juridisch onjuiste benamingen die Van der Laan en Albayrak gebruiken, mbt de EU-route.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator