De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 september 2009

Heemskerk en Albayrak openen businesscentrum Holland Gateway op Schiphol

Staatssecretaris Heemskerk (Economische Zaken) en staatssecretaris Albayrak (Justitie) hebben op 28 september 2009 het businesscentrum Holland Gateway in het World Trade Centrum op Schiphol geopend. Holland Gateway is een businesscentrum dat tot doel heeft om buitenlandse ondernemingen en kennismigranten welkom te heten in Nederland. Beide bewindspersonen verrichten de opening samen met Pieter Verboom (Schiphol), Sandra van Baalen (UWV) en de Kamer van Koophandel.

Bij internationale beslissingen over handel, investeringen en vestiging spelen factoren als gastvrijheid een belangrijke rol. Staatssecretaris Heemskerk probeert deze dan ook positief te beïnvloeden. "De Nederlandse economie heeft grote belangen bij een groei van de export en buitenlandse investeringen. Zij zorgen voor afzet voor Nederlandse bedrijven en daarmee voor werkgelegenheid. Iemand een warm welkom geven is dan van groot belang. Gastvrijheid zorgt ervoor dat buitenlandse investeerders en bedrijven Nederland blijven zien als Gateway to Europe."

Holland Gateway past in de plannen van het kabinet om de positie van Nederland als vestigingsland te versterken. Ook zorgt het voor een versterkt imago van Nederlandse goederen, diensten en kennis bij buitenlandse ondernemers. Holland Gateway past in het beleid van het kabinet om Nederland aantrekkelijker te maken voor hoogwaardige kennismigranten. "Daarom bundelen we de krachten van de organisaties die betrokken zijn bij immigratie. Zodat de arbeids- of kennismigranten bij binnenkomst in Nederland niet tegen een muur van regels en bureaucratie oplopen. Zodat ze meteen geholpen door de juiste accountmanager", aldus Albayrak.

Holland Gateway biedt naast een gastvrij welkom verschillende diensten, zoals:
• Informatie over zakendoen in Nederland (ondernemersklimaat, arbeidsmarkt, regelgeving)
• Assistentie bij procedures (aanvragen van een verblijfsvergunning, inschrijven van een onderneming)
• Doorverwijsfunctie naar het Nederlandse netwerk van publieke en private partijen

" Holland Gateway past uitstekend in de maatschappelijke rol die Schiphol wil vervullen en die erop gericht is het unieke netwerk van verbindingen te behouden en te versterken. Schiphol biedt als mainport met zijn 262 verbindingen een strategische, internationale, en economische omgeving om 'Holland Gateway' tot een succes te maken," aldus Pieter Verboom, CFO Schiphol Group.

Holland Gateway beschikt over een lounge, spreekkamers en een auditorium. Ook is businesscentrum geschikt voor het ontvangen van economische contacten bij vertrek uit of na aankomst in Nederland. Holland Gateway is een gezamenlijk initiatief van het ministerie van Economische Zaken (Netherlands Foreign Investment Agency), het ministerie van Justitie (Immigatie en Naturalisatie Dienst), de Kamers van Koophandel en Schiphol Group.

Meer informatie:
Ruud Stevens, woordvoerder staatssecretaris Heemskerk, 06-461 52 406, r.p.stevens@minez.nl
Sander van der Eijk, persvoorlichter ministerie van Justitie, 070-3706332/06-23934258, s.a.van.der.eijk@minjus.nl
Elcke van Piggelen, persvoorlichter Schiphol Group, 020-6012019/ 06-12229756 Piggelen_e@schiphol.nl

Op 29 september is vanaf 13:00 uur een video van de opening Holland Gateway beschikbaar op http://www.schipholtv.com/.

Bron: http://www.ez.nl/Actueel/Pers_en_nieuwsberichten/Persberichten_2009/September_2009/Heemskerk_en_Albayrak_openen_businesscentrum_Holland_Gateway_op_Schiphol
Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator