De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 september 2009

Gedwongen uitzetten naar India is mondjesmaat mogelijk (uitspraak)

LJN: BJ8079, Rechtbank 's-Gravenhage , zittingsplaats Rotterdam , AWB 09/30269

Datum uitspraak: 16-09-2009
Datum publicatie: 21-09-2009
Rechtsgebied: Vreemdelingen
Soort procedure: Eerste aanleg - enkelvoudig

Inhoudsindicatie: Naar het oordeel van de rechtbank bestaat voldoende zicht op uitzetting binnen een redelijke termijn. Bij schrijven van 10 september 2009 heeft verweerder antwoord gegeven op de vragen van de rechtbank. Hierin wordt aangegeven dat in de periode januari 2009 tot en met augustus 2009 ongeveer 100 laissez-passeraanvragen bij de Indiase autoriteiten zijn ingediend en dat in die periode ongeveer 10 (vervangende) reisdocumenten zijn afgegeven door de Indiase autoriteiten. Voorts heeft verweerder aangegeven dat alle vreemdelingen voor wie een (vervangend) reisdocument is afgegeven, in bezit zijn van een origineel, dan wel kopie van hun identiteit- of nationaliteitsdocument. Onder andere gaat het hierbij om een paspoort, verlopen laissez passer, geboortecertificaat of schooldiploma. Blijkens deze informatie verstrekken de Indiase autoriteiten – hoewel weinig – dus wel laissez passers.


Bron: rechtspraak.nl


Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator