De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 september 2009

Uitspraak Europese Hof van Justitie over legesheffing Turkse onderdanen

Op 17 september heeft het Europese Hof van Justitie antwoord gegeven op vragen van de Raad van State over de leges die de IND aan bepaalde categorieën Turkse onderdanen in rekening brengt. Kort samengevat komt het antwoord van het Europees Hof erop neer dat bepaalde categorieën Turkse onderdanen ten onrechte onevenredig meer leges moeten betalen dan burgers van EU-landen. De Raad van State zal op basis van het antwoord van het Europees Hof nog uitspraak doen in deze zaak.

Op dit moment buigt het ministerie van Justitie zich over de betekenis van de uitspraak voor de wijze waarop leges geheven worden voor Turkse onderdanen die in Nederland verblijven. Zolang de uitspraak nog wordt bestudeerd, blijven de huidige legeskosten gehandhaafd.

Bron: http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/IND_bestudeert_uitspraak_Europese_Hof_van_Justitie_over_legesheffing_Turkse_onderdanen.asp

1 opmerking:

Beijing2008 zei

" Op dit moment buigt het ministerie van Justitie zich over de betekenis van de uitspraak voor de wijze waarop leges geheven worden voor Turkse onderdanen die in Nederland verblijven. Zolang de uitspraak nog wordt bestudeerd, blijven de huidige legeskosten gehandhaafd."
Is het niet zodat een uitspraak van het Hof bindend is,waarom zou de RvS dan nog een uitspraak moeten/mogen doen?
Bovendien vraag ik me af in hoeverre het Associatieverdrag niet
van invloed is op de beoordeling van aanvragen voor verblijfsvergunning zelfstandigen uit Turkije.( zie afwijzing aanvraag van Turkse in NL)

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator