De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

11 september 2009

Kamer krijgt meer info over gevangenis Alphen waar vreemdelingen in bewaring zitten

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Tweede Kamer krijgt meer informatie over de bouwkundige problemen bij het detentiecentrum in Alphen aan den Rijn. Dat heeft staatssecretaris Albayrak van Justitie beloofd.

Verschillende Kamerleden zijn niet tevreden met de informatie die Albayrak en minister Van der Laan (VROM) vorige week gaven. Albayrak deed haar belofte donderdagmiddag in een debat over de toekomst van het gevangeniswezen. In het detentiecentrum zitten illegale vreemdelingen. Er zijn veel lekkages en het gebouw voldoet niet aan de eisen voor brandveiligheid.

De problemen met het gebouw kwamen in juni en juli aan het licht na onderzoek van Omroep West. Verschillende partijen hebben daarna vragen gesteld in de Tweede Kamer. Die zijn vrijdag 4 september beantwoord, maar niet tot tevredenheid van de hele Kamer.

Vragen

Kamerlid Rita Verdonk heeft woensdag nieuwe schriftelijke vragen gesteld. Kamerlid Liesbeth Spies (CDA) uit Alphen aan den Rijn vindt het vreemd dat de oorzaken van de grote bouwkundige problemen nog niet boven water zijn. Ook Kamerlid Helma Neppérus (VVD) uit Voorschoten wil meer weten.

Ze mist bij de minister de bezorgdheid over hoe het is met de veiligheid van de gevangenen. Ze wil verder weten of er bij de bouw van andere gevangenissen ook problemen zijn, of zijn geweest. Uiterlijk komende maandag 14 september moet de gevangenis voldoen aan alle veiligheidseisen. Dat heeft de gemeente Alphen aan den Rijn afgesproken met de landelijke overheid.

Bron: http://www.westonline.nl/nieuwsitem/34348Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator