De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

22 december 2015

VACATURE: Landelijk Bureau Vluchtelingenwerk zoekt consulent Asiel (16 uur)

Betaald, Amsterdam
De afdeling Expertise van het Landelijk Bureau van VluchtelingenWerk Nederland is op zoek naar een consulent Asiel (16 uur per week). Aanstelling is voor zes maanden.

Over VluchtelingenWerk Nederland

VluchtelingenWerk Nederland komt op voor de rechten van vluchtelingen en helpt hen bij het opbouwen van een nieuw bestaan in Nederland. Circa 10.000 vrijwilligers en enkele honderden betaalde medewerkers in het land en op het Landelijk Bureau in Amsterdam zetten zich hier dagelijks vol overgave voor in.

Over de afdeling Expertise

De afdeling Expertise is verantwoordelijk voor het bieden van hoogwaardige kennis en expertise op het gebied van de asielprocedure,  landeninformatie en integratie, om zo de (rechts)positie van asielzoekers en vluchtelingen in Nederland te verbeteren. Dit doet de afdeling op verzoek van advocaten, vrijwilligers van VluchtelingenWerk Nederland (via VluchtWeb en de Helpdesk) en ten behoeve van de lobby- en communicatie-activiteiten van VluchtelingenWerk Nederland. Ook worden vanuit de afdeling vakbladen op het gebied van asiel- en verblijfsrecht uitgebracht en trainingen verzorgd.

De functie

In verband met de huidige vluchtelingencrisis en de Europese beleidsontwikkelingen die elkaar in snel tempo opvolgen, is de afdeling Expertise per direct op zoek naar een:

consulent, met aandachtsgebied Asiel  (m/v), vacature 28
16 uur per week, 44,44%

Aanstelling is voor de periode van zes maanden.
In afwijking van de standaard functiebeschrijving is het takenpakket gericht op het bieden van de benodigde (juridisch- en politiek-) inhoudelijke ondersteuning op het gebied van het Europees asiel- en vluchtelingenrecht.

De hoofdtaken voor deze specifieke vacature zijn:

 • bijhouden van de juridische en politieke ontwikkelingen op het gebied van het Europees asiel- en vluchtelingenrecht;
 • vertalen van deze ontwikkelingen naar wat voor VluchtelingenWerk Nederland van belang is;
 • inhoudelijke ondersteuning van de lobby en woordvoering;
 • (mede)verantwoordelijkheid dragen voor mondelinge/schriftelijke inbreng richting ambtenaren en politiek;
 • bijwonen van debatten in Tweede en Eerste Kamer en andere relevante bijeenkomsten;
 • beoordelen van verzoeken vanuit (internationale) organisaties op het gebied van het asiel- en vluchtelingenrecht;
 • bijhouden van relevante ontwikkelingen en best practices in andere EU-lidstaten;
 • bijhouden van relevante nationale en internationale vakliteratuur.

Wat wij vragen

 • HBO/WO-niveau, afgeronde rechtenstudie strekt tot aanbeveling;
 • 3-5 jaar relevante werkervaring;
 • grondige kennis van het Europese asiel- en vluchtelingenrecht;
 • een goede antenne voor relevante externe- en interne ontwikkelingen;
 • een breed relevant netwerk en goede contactuele vaardigheden.

Wat wij bieden

Een prettige werkplek in een organisatie die idealisme en professionaliteit combineert. VluchtelingenWerk Nederland kent goede secundaire arbeidsvoorwaarden volgens de CAO Welzijn & Maatschappelijke Dienstverlening. Wij bieden een salaris van maximaal € 3.809,00  bruto per maand (schaal 9), op basis van een 36-urige werkweek.
Deze vacature wordt gelijktijdig zowel intern als extern opengesteld. Bij gelijke geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang.

Heb je belangstelling?

Stuur dan je sollicitatie vóór 18 januari a.s. naar vacatures@vluchtelingenwerk.nl t.a.v. Maureen Dijkman, onder vermelding van functie en vacaturenummer.
Informatie over de functie kun je verkrijgen bij Karina Franssen, telefoon (020) 346 7273.
VluchtelingenWerk Nederland streeft ernaar om meer vluchtelingen in dienst te nemen. Daarom worden vluchtelingen nadrukkelijk uitgenodigd te solliciteren.

 Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/over-vluchtelingenwerk/vacatures/landelijk-bureau-zoekt-consulent-asiel-16-uur


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator