De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

24 december 2015

Asielzoeker in huis? Dan worden jullie fiscaal partners

 
Wat gebeurt er als je als alleenstaande met een kind een asielzoeker in huis neemt? Dan wordt de asielzoeker automatisch fiscaal partner. Dat bevestigde gisteren een medewerker van de Belastingdienst op het Forum Fiscaal Dienstverleners. Dat is een forum van de Belastingdienst voor en door belastingadviseurs en medewerkers van de Belastingdienst. Dat een opgevangen asielzoeker jouw fiscaal partner wordt, is een curieus, wellicht onbedoeld gevolg van de wet. Die zegt dat als twee volwassenen plus een kind op hetzelfde adres staan ingeschreven, zij automatisch fiscaal partner van elkaar worden. Ook als slechts één van de twee ouder is van het kind. Alleen als het om een officieel opvanghuis voor beschermd wonen gaat, kunnen zij een verzoek indienen om geen fiscaal partner te worden. Maar daarvan is geen sprake als je iemand in je eigen huis opneemt. Het hebben van een fiscaal partner kan financiële consequenties hebben, zowel positief als negatief. Een voordeel kan zijn dat de asielzoeker mogelijk recht heeft op uitbetaling van de (verlaagde) algemene heffingskorting. Daarvoor moet hij of zij wel minimaal 6 maanden met je hebben samengewoond. Ander voordeel is dat je je box 3-vermogen op die manier kunt verlagen. Fiscaal partners mogen de vrijstelling van 24.437 euro (in 2016) namelijk naar eigen goeddunken verdelen. Er vanuit gaande dat een asielzoeker geen vermogen heeft, kun je de dubbele vrijstelling gebruiken. Een mogelijk nadeel is dat de drempel voor de giftenaftrek en voor de aftrekbare zorgkosten mogelijk hoger zullen uitvallen. Dit zullen vaak theoretische nadelen zijn, omdat ze alleen de belastingdruk verhogen als de asielzoeker inkomen heeft. Als je niet wilt dat een opgevangen asielzoeker jouw fiscaal partner wordt, kun je bij de staatssecretaris een beroep doen op de hardheidsclausule. Die is bedoeld om fiscale wetgeving niet van toepassing te verklaren als die onvoorziene en onbedoelde gevolgen heeft.
Gastgezin Bos uit Apeldoorn nemen vluchtelingen Hazar Achkar (L) en Bahaa Sharaf (R) uit Syrie een avond mee naar huis om voor ze te koken. De twee vluchtelingen zijn neven van elkaar. ANP 

Wat gebeurt er als je als alleenstaande met een kind een asielzoeker in huis neemt? Dan wordt de asielzoeker automatisch fiscaal partner.

 Lees hier verder: http://www.z24.nl/bijzaken/asielzoeker-in-huis-dan-worden-jullie-fiscaal-partners-606982

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator