De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

26 december 2015

De Oude Heer en de Vluchteling - Een waar gebeurd Kerstverhaal

De Oude Heer en de VluchtelingDe moeder ontvluchtte met haar vier kinderen het geweld in Koerdistan. Opa had haar kudde schapen en alle andere bezittingen verkocht, zodat ze de lange reis en de mensensmokkelaars zou kunnen betalen. Na een zware tocht in dichte vrachtwagens en met treinen en bussen kwamen ze uiteindelijk in Nederland aan.

De vader, die in de lokale Koerdische politiek actief was, zou twee jaar later volgen zodra hij was vrijgelaten uit de Turkse gevangenis. Na een verblijf van een half jaar in verschillende azc's kreeg de moeder een woning toegewezen in een dorp aan de rand van de Veluwe.

Een eerste kennismaking met Nederland waren de oprotbriefjes die ze in hun brievenbus vonden, afkomstig van boze dorpsgenoten die zich bedreigd voelden door deze Koerdische moeder met haar vier kinderen. De vrijwilligers van Vluchtelingenwerk probeerden tevergeefs om dit aan de familie uit te leggen.

De oudste zoon van 14 werd in een klas van de lokale middelbare school geplaatst. Hij wist als Vluchteling niets van Nederland, van de taal, van de cultuur, van de geschiedenis, van de gebruiken en tradities; helemaal niets. Net als z'n broertje, zusje, ouders, en alle andere vluchtelingen.

De Oude Heer woonde in hetzelfde dorp. Hij had bij z'n huis een hoekje bos dat hij vanwege z'n gevorderde leeftijd niet meer zelf kon onderhouden. Tegen passende vergoeding wilde de Vluchteling hem graag daarbij helpen, om zodoende wat geld te sparen om later rijlessen te kunnen nemen en een Nederlands rijbewijs te kunnen halen.

In de koffiepauze van het werk aan het bos vertelde de Vluchteling aan de Oude Heer en z'n partner over de vlucht van de familie uit Koerdistan, over de aanpassingen aan Nederland, aan het Nederlandse leven en aan de Nederlanders.  

De Oude Heer corrigeerde enigszins streng de gebrekkige taalbeheersing van de Vluchteling. Die laatste besefte heel goed dat hij, vergeleken met z'n leeftijdgenootjes, een tandje extra zou moeten bijzetten om hier te slagen. En de Oude Heer besefte, dat de Vluchteling alleen kon slagen als hij hulp krijgt van iemand die hier al langer woont. 

Lees de rest van het ontroerende verhaal hier verder in de Volkskrant:  http://www.volkskrant.nl/opinie/de-oude-heer-en-de-vluchteling-een-waar-gebeurd-kerstverhaal~a4213276/


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator