De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 december 2015

"Sluiproute asielzoekers: begin een eigen bedrijf" --- Oh maar hoe zit dat dan met mvv-eis?


Een nieuwe stichting helpt vluchtelingen een eigen bedrijf te beginnen. Wie een goed businessplan schrijft, heeft binnen de kortste keren een tijdelijke verblijfsvergunning.
Amsterdam
Asielprocedures duren lang, maar er is een sluiproute: begin als vluchteling een eigen onderneming, en de kans dat je snel een verblijfsvergunning krijgt, neemt met sprongen toe. Een nieuwe stichting, Incubators For Immigrants, wil ondernemende vluchtelingen ondersteunen bij het opzetten van een Nederlands bedrijf, een zogenoemde start-up. Achter de stichting zit INCO Business Group, een bedrijf dat buitenlandse ondernemers bijstaat die een bedrijf in Nederland willen vestigen. Woordvoerder is theoloog Rikko Voorberg, oprichter van de Vluchtkerk in Amsterdam. 

Lees hier meer (kost 25 cent via Blendle): https://www.nd.nl/nieuws/nederland/sluiproute-asielzoekers-begin-een-eigen-bedrijf.1080924.lynkx#.Vl6ZJhZQWCE.twitter

Op zich klinkt de site wel goed. Wat er vooral uitspringt is het "geen overheidssubsidie". Lees hier meer: http://incubatorsforimmigrants.nl/wp-content/uploads/2015/11/INC_vragen_NL.pdfInteressant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

3 opmerkingen:

John Walls zei

Uiteraard moet er paspoort en MVV zijn, geen asielzoeker heeft beide. Een goed businessplan is mooi meegenomen, wezenlijk Nederlands belang, investering, toe maar!
Ook vreemdelingrechtadvocaat geraadpleegd???

vreemdelingenrecht.com zei

Ik hoor net van iemand dat de mvv-eis voor start ups zou zijn geschrapt. Over achterdeuren gesproken in een migratiesysteem. Want was er niet maar 1 als start up gekwalificeerd in de afgelopen tijd?

vreemdelingenrecht.com zei

Maar ik heb wel gelezen dat heel weinig vergunningen voor start ups zijn verleend want het is best moeilijk. Een andere moeilijkheid die ik zie is de bescherming van die van een A status en een reguiere vergunning. Plus zaken als woningen en inburgeringslessen. Voor iemand die nog in een eerste aanvraag zit en een kansrijk vluchtverhaal heeft zou ik zeggen: asielprocedure. Voor een afgewezen iemand die nog wel bij de rechtbank loopt is misschien het wel een optie. Maar dan zou je ook naar een baan als kennismigrant kunnen zoeken en vragen om vrijstelling van het mvv-vereiste omdat je in een asielprocedure zit (en daar doet de IND weer wel moeilijk over). Die start up methode lijkt me ideaal voor een briljant iemand die in een vluchtelingenkamp in het Midden Oosten zit en vooruit wil zonder zich onuitgenodigd met een bootje naar Europa te begeven.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator