De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

31 december 2015

Nieuw beleid voor het zoekjaar voor hoogopgeleiden (langere periode en ook voor wetenschappers)

Nieuwsbericht | 30-12-2015 ​ Nederland vindt het belangrijk dat hoogopgeleiden ruim de tijd krijgen om na hun studie een baan als kennismigrant te vinden in Nederland of een eigen onderneming te starten.  Hiervoor kunnen zij een verblijfsvergunning 'zoekjaar hoogopgeleiden' aanvragen. Deze verblijfsvergunning  moeten zij binnen 3 jaar na het afronden van een studie in Nederland of het buitenland aanvragen. Op de verblijfsvergunning voor 'zoekjaar hoogopgeleiden' staat de arbeidsmarktaantekening 'arbeid vrij toegestaan, tewerkstellingsvergunning (TWV) niet vereist'. Dit betekent dat de hoogopgeleide met deze verblijfsvergunning vrij mag werken in Nederland. Het nieuwe beleid zal binnenkort ingaan, als de wijziging van het Vreemdelingenbesluit is gepubliceerd. Op dit moment is nog niet bekend wanneer precies is. Zodra bekend is wanneer het beleid in gaat, wordt dit door de IND gecommuniceerd.  Een van de belangrijkste wijzigingen is de ingangsdatum van het zoekjaar: die mag volgens de nieuwe regels tot drie jaar na het behalen van het diploma of het afronden van het wetenschappelijk onderzoek worden aangevraagd. Onder de oude regeling was dit maar een jaar. Deze wijziging geeft in Nederland afgestudeerden de kans om na het behalen van het diploma eerst terug te gaan naar hun land van herkomst, om vervolgens weer naar Nederland terug te keren. Daarnaast geldt de nieuwe regeling niet alleen voor studenten, ook wetenschappelijk onderzoekers kunnen straks een verblijfsvergunning op grond van het zoekjaar aanvragen.

Bron:  https://ind.nl//organisatie/nieuws/Paginas/Nieuw-beleid--voor-het-zoekjaar-voor-hoogopgeleiden--.aspx


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator