De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

29 december 2015

Casus: Geboorteakte en naturalisatie

Soms is het voor mensen moeilijk om aan een geboorteakte te komen. Zoals voor mevrouw X die de nationaliteit heeft van land A maar geboren is in B. Land B geeft waarschijnlijk geen visum af.
Ze wil graag naturaliseren.

Helaas werkt iets als "maar het lukt me niet om aan een geboortakte te komen" niet. Je moet echt hardmaken dat je in bewijsnood bent.

Kijk maar eens in deze uitspraak http://uitspraken.rechtspraak.nl/inziendocument?id=ECLI:NL:RBUTR:2012:BY5524

Wat kan mevrouw nu het beste doen?

- Schrijf naar de ambassade van B en vraag om een geboorteakte. Stuur de brief ook per fax of per aangetekende post en bewaar ontvangstbevestiging en kopie;
- Herhaal na maand nog eens;
- Stuur brief naar Ministerie in land B (ook per mail of fax en bewaar kopieen en ontvangsbevestigingen;
- Mail Nederlandse ambassade in land B en vraag of ze een advocaat kunnen aanraden die voor je een geboortebewijs wil afhalen en/of kijk of een expatbureau het voor je kan doen (weer alles in kopie bewaren);
- In dit geval heeft mevrouw de nationaliteit van land A. Hebben die soms stukken uit de tijd dat ze bijgeschreven is in land A of op de ambassade voor het bijschrijven in het paspoort? (Weer alles bewaren).
- Is het nog steeds niet gelukt kan je dan zelf naar land B om die akte te gaan halen? Vraag visum aan en als het wordt geweigerd weer in het dossier stoppen.

Vervolgens de aanvraag voor naturalisatie doen en aangeven dat er bewijsnood is onder verwijzing naar alles wat is geprobeerd en de bewijsstukken er van.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator