De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 december 2015

Nieuws Aangepast beleid legalisatie brondocumenten (o.a.om verblijfsvergunningen mee aan te vragen)


Vanaf 1 januari 2016 geldt er een aangepast beleid ten aanzien van de legalisatie van buitenlandse brondocumenten. Documenten uit een groot aantal landen zullen niet meer door de Nederlandse ambassades worden gelegaliseerd voor gebruik in Nederland. Het gaat om de volgende landen:
Benin, Birma/Myanmar, Burkina Faso, Cambodja, Centraal Afrikaanse Republiek, Republiek Congo, Djibouti, Equatoriaal Guinee, Eritrea, Ethiopië, Filipijnen, Gabon, Gambia, Ghana, Guinee, Guinee-Bissau, Haïti, Ivoorkust, Kameroen, Kenia, Laos, Mali, Niger, Pakistan, Palau, Senegal, Sierra Leone, Sri Lanka, Togo, Tsjaad, Turkmenistan, Uganda, Vietnam en Zuid-Sudan.
Vanaf 1 april 2013 legaliseerden de Nederlandse ambassades al niet meer voor de landen Afghanistan, Bangladesh, Democratische Republiek Congo, Dominicaanse Republiek en Nigeria.
De aanleiding voor het aangepaste beleid is het tegengaan van schijnzekerheid.  Door bijvoorbeeld het ontbreken van een centrale registratie of het ontbreken van identiteitscontroles bij de registratie van rechtsfeiten of bij de afgifte van documenten kan minder waarde worden gehecht aan de inhoud van de documenten die zijn afgegeven in de betreffende landen. De legalisatieketen voor documenten uit de deze landen eindigt vanaf 1 januari 2016 bij het lokale ministerie van Buitenlandse Zaken.
Aanvragen om een verblijfsvergunning of verzoeken om naturalisatie worden niet afgewezen omdat de benodigde documenten uit deze landen niet gelegaliseerd zijn door de Nederlandse ambassade. De aanvragen en verzoeken worden door de IND gewoon in behandeling genomen. Brondocumenten worden indien nodig nader onderzocht om tot een goede inhoudelijke beoordeling te komen.
Op rijksoverheid.nl kan de burger per land informatie vinden over legalisatie.Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator