De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

20 december 2015

Nieuwe kamerstukken en beleid immigratie en inburgering en andere zaken die ik vond online

Factsheet Schijnhuwelijken en schijnrelaties
18 december 2015, 10:48
Infographic Opvang van asielzoekers in Nederland (Arabisch)
17 december 2015, 16:04

Klaas Dijkhoff: Politicus van het Jaar?

klaasnope.jpg Afgelopen week koos de parlementaire pers weer hun politicus van het jaar. Het malle lijstje, waarop zelfs de naam van Angela Merkel prijkt, onderstreepte weer eens hoe ongezond warm de banden tussen pers en politiek zijn aan het Binnenhof. Als winnaar kwam Klaas Dijkhoff uit de bus, het gesjeesde VVD-Kamerlid dat zichzelf begin dit jaar plotsklaps als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie terug vond nadat het duo Opstelten & Teeven struikelde over witswasfraude met een drugscrimineel. Is Dijkhoff een terechte keuze? De jonge Bredanaar is ontegenzeggelijk ambitieus. IJdel, ook. Klaas wil opvallen. Sinds hij staatssecretaris is, is hij zeker 10 centimeter gegroeid. Immer strak in het pak, vaak in opvallend blauw, schrijdt hij over het Binnenhof. Altijd een suave baardje, soms een opvallende ‘wijze’ bril - peacocking, heet dat in versierderstermen, en de parlementaire pers zwijmelt ervan. Dijkhoff is een charmeur met een missie: ooit wil hij misschien wel partijleider worden. Sinds begin dit jaar zit hij op de fast track, zo veel is zeker, en aan de oppervlakte speelt hij de opportunistische rol van rijzende ster met verve: als lokaal raadslid in Breda was hij nog uitgesproken tégen de komst van een azc, als staatssecretaris verhandelt hij ze per dozijn.
Maar de inhoud, die blijft nog behoorlijk achter. Zijn zwaarste dossier is immigratie en vluchtelingenopvang. In een dappere poging om politieke moed te tonen, waagde hij zich persoonlijk in Oranje om een belofte te breken en de opvang te verdubbelen, naar tien keer het inwonertal van het Drentse gehucht. Een beginnersfout, want in de oproer die ontstond moest hij met zijn staart tussen de benen vluchten in zijn dikke BMW. De vrouw die haar onmacht probeerde af te reageren door zijn auto te beschimpen, moest dat met een gebroken elleboog bekopen - een feit waarvoor Dijkhoff nooit een kaartje heeft gestuurd, laat staan excuses voor heeft aangeboden.

Lees verder bij Geen Stijl en in tegenstelling tot anders nu best een goed stuk  http://www.geenstijl.nl/mt/archieven/2015/12/kritiekloze_pers_kweekt_opportunistische_politici.html

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator