De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 december 2015

Bewerking van film Casablanca door advocaat Luscuere (met hulp van mr De Jong)
De filmklassieker Casablanca is na 73 jaar niet alleen nog steeds prachtig en vermakelijk om naar te kijken, hij is ook verrassend actueel. De problemen van de migranten in Casablanca doen denken aan die van de huidige generatie. De moeite die het kost om een visum te bemachtigen is groot, en de bureaucratie immens. Dat merken vooral geliefden die van elkaar zijn gescheiden op grond van soms zeer hardvochtige en rechtlijnige regelgeving waarbij nauwelijks oog is voor de invididuele omstandigheden. Op 7 december gaf ik een presentatie op de WRV van Stichting Migratierecht Nederland over 3 van zulke harde afwijzingsgronden. Deze fragmenten werden daarbij getoond, met de kanttekening dat de ondertitels hier en daar zijn geactualiseerd naar de ontwikkelingen in deze tijd...
De presentatie sloot af met een eerbetoon aan Sarah van Walsum, juridisch expert op het gebied van gezinshereniging, die vorig jaar helaas "in het harnas' is overleden. Haar gedachtegoed over een andere benadering van soevereine staten vanuit het perspectief van het gezin biedt niet alleen ideeën voor het migratierecht, maar kan ook een intelligent en sociaal tegenwicht bieden aan het beangstigend nationalisme dat nu in opkomst is.
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator