De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

21 december 2015

Die Noodopvang van asielzoekers in Leiden was duurder dan een 5 sterren hotel!!!!!!

Voor 425.000 euro voor 2 weken hadden ze die 125 man en vrouw denk ik ook wel wat confortabeler in een hotel kunnen opvangen. En in hoeverre was Vluchtelingenwerk bij die opvang betrokken? 150000 euro voor twee weken werk door vrijwilligers (of door vrijwilligers op de noodopvang) is ook wel een fijne bron van inkomen. Menig vreemdelingenrechtjurist zou zijn vingers aflikken. Als advocaat krijg je 800 euro om een hele beroepsprocedure te voeren.

Een andere gemeente plaatst hun noodopvang in een conferentieoord juist omdat je dan gewoon een kamer en eten en wasgoed en shampoo en alles in 1 klap geregeld hebt en niets verder hoeft te kopen. Goedkoper wellicht en beetje meer luxe.Opvang asielzoekers kostte Leiden ruim half miljoen

0

De gemeente Leiden heeft dit jaar zo’n 550.000 euro uitgegeven aan de opvang van asielzoekers. Dat blijkt uit een brief met voorlopige cijfers die het college van burgemeester en wethouders aan de gemeenteraad heeft gestuurd. Het grootste bedrag was nodig voor de crisisnoodopvang in de 3 Octoberhal: zo’n 425.000 euro. Daarvan krijgt Leiden naar verwachting 175.000 euro terug van het rijk, zodat er een kwart miljoen overblijft dat Leiden uit eigen zak moet betalen.
Chris de Waard in gesprek met wethouder Marleen Damen over het akkoord tussen de VNG en het rijk over de vergoeding van de kosten die gemeenten krijgen voor de opvang van asielzoekers.
Verder verhoogde de gemeente de subsidie aan de Stichting Vluchtelingenwerk met 150.000 euro en werd eenzelfde bedrag uitgegeven aan de regionale taskforce die onderzoek doet naar geschikte locaties voor de opvang van statushouders.
De noodopvang aan de Wassenaarseweg wordt helemaal door het Centraal Orgaan Opvang Asielzoekers (COA) betaald. Leiden hoefde zelf dus geen kosten te maken voor de huur, de verbouwing en het onderhoud.
In januari komt de college met een definitief kostenoverzicht van de opvang. Ook wordt dan een raming van de kosten voor 2016 aan de raad overlegd.

Originele vindplaats: http://sleutelstad.nl/2015/12/21/opvang-asielzoekers-kostte-leiden-ruim-half-miljoen/
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator