De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 december 2015

Kan je nog vragen om (dure) medische behandelingen voor illegalen in het huidige tijdsgewricht?

Doof asielzoekertje (3) kan fluiten naar gehoorimplantaat http://www.ad.nl/ad/nl/1012/Nederland/article/detail/4209780/2015/12/18/Doof-asielzoekertje-3-kan-fluiten-naar-gehoorimplantaat.dhtml






Zij en haar familie zijn uitgeprocedeerd en willen voor haar een gehoorimplantaat van 60.000 euro.

Garandeer toegang medisch noodzakelijke zorg voor ongedocumenteerden https://mensenrechten.nl/berichten/garandeer-toegang-medisch-noodzakelijke-zorg-voor-ongedocumenteerden.

Hou wel rekening met wat een vriend van mij Fouad pas zo mooi - in ander verband - formuleerde "het tijdsgewricht". Er wordt enorm bezuinigd in de zorg wegens hoge kosten en dat merk je als chronisch zieke en oudere.(1) Veel dingen ook niet meer vergoed en uit basispakket. Aan de andere kant zie je uitgeprocedeerden om dure procedures vragen en hier een oproep voor zorg aan illegalen. Ergens moet het betaald worden.

Maar vindt je iets erg zielig: waarom niet crowdfunden? Waarom niet met een collectebus lang? Foster Parent Plan kon het toch ook voor collecteren? Waarom een beroep doen op geld verzameld door Nederlanders voor mensen die niet in Nederland rechtmatig verblijf hebben als je het ook net als voor andere buitenlandse mensen middels een stichting op vrijwillige basis kan doen?


 (1) Wat voorbeelden uit de praktijk: Dankzij kankeroperatie heb ik een dikke arm. Daarvoor moet ik twee keer per week naar de fysciotherapeut Ik krijg het vergoed maar mijn buurvrouw die haar hele leven als concierge op een school heeft gewerkt heeft maar basis pakket en krijgt het niet vergoed dus loopt omdat ze de behandelingen niet kan betalen met een zere en dikke arm.
Tot vorig jaar werden kinesotape en verband vergoed. Nu niet meer. En leuk als je een chronische ziekte hebt. Dan kan je vaak ook geen hoog salaris meer verdienen en mag je wel alle extra kosten betalen.
Mijn moeder wordt oud en werd wegens slaapproblemen in een kliniek voor ouderen behandeld. Vroeger zat die op 20 minuten afstand met de auto. Tegenwoordig is hij wegens bezuinigingen gefuseerd met en vestiging op een uur afstand. Pa van 80 mag dus twee uur gaan autorijden om zijn vrouw te zien en kan dat maar een paar keer per week volhouden. Ma is weer beter en dat is maar goed ook want ook deze kliniek moet verder bezuinigen. Je kan nog wel hulp krijgen in de toekomst maar alleen op een afdeling waar mensen zitten wiens hoofd in de war is en waar de deur op slot gaat.
Diezelfde ik en een behandeling tegen kanker: enorme bergen chemo verstouwd. Op een bepaalde plek op mijn hoofd groeide mijn haar raar terug."Oh mevrouw dat kan opgelost worden door een plastisch chirurg. Dan verplaatsen we wat haar voor u" Dat wordt dan dus niet vergoed door een verzekering en kost je een maandsalaris.
Er is een hele discussie gaande geweest of je dure behandelingen nog wel moet geven aan mensen met kanker die toch niet echt kunnen genezen.
Mijn moeder heeft een rollator. Tegenwoordig worden die niet meer vergoed.
Tijdens het spreekuur van het Sociaal Wijkteam zie ik veel oudjes die geen thuiszorg meer krijgen.
En zo kan ik alleen al zelf uit mijn eigen omgeving een heleboel problemen met gezondheidszorg noemen door geldkwesties. Helaas is er geen bodemloze put waaruit we iedereen kunnen helpen die zorg nodig heeft of die graag dingen betaald wil zien.



Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator