De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

09 december 2015

Smoezen om niet te gaan werken

Het is nu ongeveer 10 jaar geleden dat ik vele Iraakse vluchtelingen begeleidde als jurist bij Vluchtelingenwerk. Van die groep kom ik een grote familie nog regelmatig tegen. Van al die gezinnen in die familie is er niemand aan het werk. Wat me opvalt is dat sommigen van hen ook totaal "er niet voor gaan". Maar het zijn van moeder is in Nederland geen reden om niet te gaan werken en zeker niet als niet een ander gezinslid wel werkt. Je wilt je kinderen toch laten zien waarom school belangrijk is? Dat je vroeger een enorm goede baan had in het land van herkomst maakt misschien je wel verdrietig als je hier alleen maar als schoonmaakster kan beginnen maar thuis op de bank begin je helemaal niet en met een Nederlands cv is die droombaan misschien maar twee jaar in de toekomst. Dat je taal niet goed genoeg is is misschien een reden dat je geen werk vind maar na 10 jaar moet je dat toch wel eens geleerd hebben. Misschien toch thuis eens Nederlands gaan spreken en de Nederlandse tv-zenders kijken? Maar ook de familieleden die wel op zoek zijn naar een baan doen dat zo "voorzichtig". Alleen solliciteren op die vacature die het beste overkomt maakt je kans op werk vinden wel heel klein. Dagen dubben op een brief doet die onderop een stapel van 500 andere belanden. Schrijf gelijk! Schrijf er minstens 10 per week! Doe iets waardoor je bijzonder lijkt (bijvoorbeeld schrijf een weblog - gratis, lees publicaties van de universiteit na op spelfouten, organiseer lezingen, ga Arbische les geven, neem uitzendbaantjes aan). Zo begon ik ook als student. Zo begon ik weer een beetje nadat ik heel ziek was geworden en met mijn baan moest stoppen. Misschien ga je nooit meer verdienen dan het bedrag aan Bijstand, ga je nooit fulltime werken, maar het geeft wel een fijn gevoel.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

2 opmerkingen:

Anoniem zei

Misschien moeten we hier in Nederland gaan beseffen dat het helemaal niet zo vanzelfsprekend is de zorg voor je kind over te laten aan een ander (een organisatie of instelling notabene) en zou het gelijk gewaardeerd moeten worden als een betaalde baan. Een toegewijde moeder is van onschatbare waarde voor de maatschappij. Dit wordt in onze cultuur zwaar onderschat en ondergewaardeerd.

vreemdelingenrecht.com zei

Maar als je kinderen al op de Middelbare school zitten en bij zonsopgang al op de fiets naar school vertrekken en pas tegen etenstijd tegen de avond weer terug zijn kan die moeder ook best wel betaald (parttime)werk doen in de tijd dat de kinderen niet thuis zijn. Moet dan de kinderloze mensen gaan werken zodat ze Bijstand voor die moeder kunnen betalen? Ook een kinderloos iemand moet het huis schoonmaken, de was doen, eten kopen en koken.

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator