De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

14 februari 2010

Regionale uitbreiding markeert nieuwe fase Expatcenter Amsterdam

Vanaf 9 februari 2010 kunnen ook in Almere en Haarlemmermeer gevestigde
bedrijven gebruik maken van de ‘one-stop-shop’ service voor kennismigranten van het Expatcenter.

De locoburgemeester van Amsterdam en de burgemeesters van Amstelveen, Almere en Haarlemmermeer en de directeur van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) tekenden op 9 februari het convenant waarmee de samenwerking werd bekrachtigd.

Met de ondertekening en een feestelijke bijeenkomst op het Expatcenter Amsterdam wordt een belangrijk nieuw stadium in de samenwerking gemarkeerd. In anderhalf jaar tijd heeft het Expatcenter zijn bestaansrecht bewezen. De uitbreiding met de gemeentes Almere en Haarlemmermeer is een belangrijke stap in de regionale functie die het Expatcenter heeft.


foto - vlnr: de heer Kiri Kikis, voorzitter bestuur ACCESS; de heer Van Zanen, burgemeester van Amstelveen; mevrouw Jorritsma, burgemeester van Almere; de heer Weterings, burgemeester van Haarlemmermeer; de heer Van Lint, hoofddirecteur Immigratie- en Naturalisatiedienst en de heer Asscher, locoburgemeester van Amsterdam. Fotograaf: Henk Rougoor.

Ook is op 9 februari een samenwerking gestart met de Stichting ACCESS, een vrijwilligersorganisatie die expats op weg helpt in Nederland.

Pilot
Het Expatcenter is in juni 2008 als pilotproject van start gegaan. Voor veel internationale bedrijven en hun werknemers in de Amsterdamse regio bleken de procedures om in Nederland aan het werk te kunnen gaan een bron van ergernis. Dankzij de gezamenlijke inspanning van de gemeentes Amsterdam en Amstelveen en de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND), is een werkproces ontwikkeld dat sneller verloopt en de meeste ergernissen wegneemt. Werkgevers kunnen vier weken voor de komst van een kennismigrant uit het buitenland de aanvraag om een verblijfsvergunning in gang zetten. De IND zorgt er voor dat er snel op de aanvraag wordt beslist. De kennismigrant kan vervolgens na aankomst in Nederland met één bezoek aan het Expatcenter zijn verblijfsvergunning ophalen en tegelijkertijd zijn inschrijving in de Gemeente Amsterdam of Amstelveen regelen.

In het Expatcenter staat het verder optimaliseren van de dienstverlening centraal. De IND doet actief mee door het uitvoeren van verbeteringen en/of uitbreidingen van het proces, de procedures en de diensten. Een voorbeeld hiervan is de introductie van de ‘two-stop-shop’ (naast de ‘one-stop-shop’). In deze procedure wordt twee weken na het indienen van de aanvraag eerst de beschikking aan de kennismigrant uitgereikt en in een later stadium wordt het verblijfsdocument uitgereikt.

Modern migratiebeleid
De ontwikkeling van het Expatcenter en de versnelde procedure voor kennismigranten passen in de ontwikkeling naar een modern migratiebeleid, waarmee Nederland aantrekkelijker gemaakt wordt voor talent in het buitenland. Het wetsvoorstel modern migratiebeleid is op dit moment in behandeling bij de Tweede Kamer.

Waardering
In 2009 kwamen per maand gemiddeld 350 expats via het Expatcenter naar Amsterdam en Amstelveen. Ruim 750 bedrijven maakten gebruik van de service van het Expatcenter. Deze bedrijven waarderen de nieuwe dienstverlening van het Expatcenter met een 7,7. Expats geven de service gemiddeld een 8,9.

Bron: http://www.ind.nl/nl/inbedrijf/actueel/Regionale_uitbreiding_markeert_nieuwe_fase_Expatcenter_Amsterdam.asp

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator