De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

23 februari 2010

Verblijfsvergunning kwijt na 3 veroordelingen

Een Kamermeerderheid wil dat vreemdelingen die zich in de eerste drie jaren van hun verblijf schuldig maken aan ernstige misdrijven (waarvoor gevangenisstraffen van tenminste twee weken worden opgelegd) na drie veroordelingen worden uitgezet.

Een voorstel daartoe van de twee grootste regeringspartijen, CDA en PvdA, kreeg donderdagnacht (19/2/2010) een ruime Kamermeerderheid achter zich. Minister Ernst Hirsch Ballin van Justitie had woensdag (17/2/2010) tijdens een overleg in de Tweede Kamer deze motie nog ontraden omdat die zou leiden tot een te grote werkbelasting voor de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND).Glijdende schaal
Het kabinet had zelf al voorgesteld om de zogenaamde ‘glijdende schaal’ (het verband dat wordt gelegd tussen de ernst van een misdaad en de verblijfsvergunning) aan te scherpen. Als in de eerste drie verblijfsjaren vijf keer een misdrijf zou worden begaan in de sfeer van huiselijk geweld, mensenhandel of drugs- en wapenhandel dan wordt de verblijfsvergunning ingetrokken. Bij ernstige delicten zoals zedenzaken en moord- en doodslag wordt de strafmaat zelfs met een factor twee vermenigvuldigd zodat eerder tot uitzetting kan worden overgegaan.

Voorstellen van de PVV om direct bij een eerste veroordeling tot uitzetting over te gaan en van de VVD om dat na twee straffen te doen konden niet op een Kamermeerderheid rekenen. Volgens minister Hirsch Ballin zou het voorstel van de PVV ook indruisen tegen diverse internationale verdragen waaraan Nederland zich heeft verbonden.

Eerwraakmoordenaar
Bij het aanscherpen van de glijdende schaal speelt mee een kwestie rond een eerwraakmoordenaar uit Irak. Op basis van de vroegere regelgeving moest Nederland tandenknarsend toestaan dat de man in Nederland mocht blijven want naast de ernst van het misdrijf spreekt in het voordeel van een veroordeelde als hij lang in Nederland verblijft. De aangescherpte regelgeving maakt het niet mogelijk de eerwraakmoordenaar alsnog uit te zetten maar voorkomt wel dat zo’n zaak zich in de toekomst nog eens kan voordoen.

Minister Hirsch Ballin zal in de loop van april de Kamer een overzicht geven welke straffen leiden tot welke verblijfsrechtelijke gevolgen

Bron: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/02/22/verblijfsvergunning_kwijt_na_3_veroordelingen/

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator