De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 februari 2010

Stelling: het is de morele plicht van een asielzoeker om zodra de verblijfsvergunning binnen is zo snel mogelijk te gaan werken (discussieer mee)

Ik heb ze zoveel gezien in het asielzoekerscentrum, de asielzoekers met diploma's op de universiteit, technische school en dergelijke. Thuis een goede baan gehad of een eigen bedrijf en nu hopend dat zodra de verblijfsvergunning er is weer aan de slag te kunnen.

Maar eerst moet er gewacht op het rechtmatig verblijf en dan moet er ingeburgerd worden.

En dan is die verblijfsvergunning er en staat de Gemeente klaar met een uitkering en allerlei extra aanvullende bijstand, komt er huursubsidie, de Voedselbank, de kerk en dergelijke. Moet er ingeburgerd worden. Taal geleerd. En vervolgens wordt er niet meer gewerkt.

Want ja hier in Nederland moet je vaak weer overnieuw of van onder af beginnen en dan is het salaris net zo hoog als alle uitkeringen en de baan vaak hard werken. Diegene die dat doet wordt met de nek door de landgenoten aangekeken. "Je gaat toch niet in een wasserij werken!" De gelovige moslims vergeten maar even voor het gemak dat bedelen verboden is. Niet wordt beseft dat misschien die eerste baan niet leuk is maar dat het draait om het opbouwen van een Nederlands cv en dat werkgevers je wel een kans willen geven als ze zien dat je je best hebt gedaan. Ook Nederlandse studenten beginnen toch vaak zo met simpele bijbaantjes?

Dus wordt er hele dagen thuis voor de schotel gezeten en blijft het Nederlands krakkemikkig.

De Nederlandse omgeving ergert zich dood en ziet weer "zo'n profiterende buitenlander" waardoor het draagvlak voor vluchtelingen afbrokkelt.

En het kan echt anders.

Neem dan het voorbeeld aan Sandrine uit donker Afrika. Thuis een bedrijf gehad maar geen diploma's. Zodra haar verblijfsvergunning rond was heeft ze inburgeringscursussen gevolgd en is ze kantoren gaan schoonmaken. Vervolgens bij oudjes in de thuiszorg gaan werken en nu heeft ze een vaste baan in de bejaardenzorg en volgt ze een opleiding voor verpleegster. Haar Nederlands is vloeiend want de oudjes vonden het maar wat gezellig om met haar een praatje te maken als ze kwam schoonmaken.

Misschien moet de Sociale Dienst eens strenger worden. Ook als je op inburgeringsles zit kan je best 3 uur in de week aan de slag in de thuiszorg, post rondbrengen op zaterdag of 's avonds kantoren schoonmaken. Hier in Nederland is het gewoon dat moeders ook werken. Doordring mensen al op het asielzoekerscentrum van de eis dat er gewerkt moet worden en dat dit in het begin niet gelijk op managersniveau zal zijn. Maar laat ook zien dat je als vluchteling in de Tweede kamer kan komen, chirurg kan worden etc.

Immers als Nederland je een veilig plekje in de wereld heeft geboden en de Nederlanders voor jouw opvang, onderdak en eten hebben betaald tijdens je procedure dan is het je morele plicht als vluchteling om bij te gaan dragen aan die maatschappij zodra dat mogelijk is.

------------------

Reacties kunnen met het formulier hieronder. Anoniem gaat niet meer omdat er te veel spam kwam.

Ik ben benieuwd. Ik kan me zo voorstellen dat Azat in de pen klimt als ervaringsdeskundige :)

2 opmerkingen:

Azat Malik Art Studio zei

Geachte mevrouw M.Raspe, bedankt voor uw persoonlijke aandacht aan mij, was ik wel bezig met mijn gedachten kwijt te raken, hoe meer reacties des te meer lezers (ik mail deze site ook aan mijn bekenden, hoor ), er moet wel gesproken worden en gediscussieerd (volgens oude Gr.filosofen kun je door de discussie de waarheid achterhalen). Er zijn ook wel vele personen in Nederland die staan niet te wachtend wachten om Verblijf Verg. om eigen DING GAAN DOEN, ben ik zelf ook all bezig aan rond lopende nieksdoeners te vertelen: DOE WAT MET JE LEVEN!,word soms wel geluisterd...Nederland is VERY MOOI land allein BEEITJE DUUR in Levensonderhoud vergelijken b.v. met mijn land van herkomst (maar, ja, je kunt HEEL VEEL van Nederlands Ondernemen leren - daar gaan de nieuwe poorten Open...

vreemdelingenrecht.com zei

Fijn om te horen dat het goed met je gaat Azat en dat jij je draai in Nederland weet te vinden!

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator