De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

10 februari 2010

Kamer heeft moeite met leges verblijfspapieren

DEN HAAG - De Tweede Kamer heeft moeite met een verhoging van de tarieven van verblijfsvergunningen. De vrees bestaat dat te hoge kosten van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) worden afgewenteld op mensen die deze papieren nodig hebben.

Dat bleek woensdag tijdens een debat met staatssecretaris Nebahat Albayrak (Justitie) over maatregelen om onder meer hoogopgeleide buitenlanders makkelijker in Nederland aan de slag te laten gaan.

VVD'er Paul de Krom stelde dat juist deze kennismigranten veel meer aan leges kwijt zullen zijn.Volgens Albayrak verdienen de kenniswerkers die naar Nederland komen over het algemeen goed genoeg om de hogere kosten op te kunnen brengen.

Verder wierp ze tegen dat de hoogte van de leges gekoppeld is aan de kosten die worden gemaakt.


Goedkoper werken

Ze zei niet uit te sluiten dat de IND door invoering van een nieuw systeem goedkoper kan gaan werken, maar wilde zich daar nu nog niet op vastleggen.

Zo wilde PvdA'er Hans Spekman nu al bekijken wat een prijsverlaging van 10 procent zou betekenen voor de werkwijze van de IND.


Onderzoek

De staatssecretaris wees er ook op dat door de eenvoudiger procedures die zij nu mogelijk maakt, er minder vaak verblijfspapieren nodig zullen zijn.

Overigens loopt er nog een onderzoek naar de kosten die de IND maakt. Dat is dit voorjaar klaar.


Bron: http://www.nu.nl/politiek/2181649/kamer-heeft-moeite-met-leges-verblijfspapieren.html

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator