De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 februari 2010

'Gieterveen' naar politie om opvang minderjarige asielzoekers

Inwoners van Gieterveen beschuldigen de gemeente Aa en Hunze en Stichting Jade ervan gemaakte afspraken omtrent de komst van alleenstaande minderjarige asielzoekers (ama's) niet na te komen.

Robert Hagenbeek, voorzitter van de buurtvereniging in het dorp, stapte gisteren naar de politie in Gieten om daar melding van te maken.

Een groep dorpsbewoners is faliekant tegen de komst van de ama's in de Broekse Hoeve in het dorpscentrum. Zij vrezen overlast, onveilige situaties en grimmige confrontaties. Hagenbeek zegt dat de gemeente en Jade hadden beloofd dat zodra de asielzoekers zouden arriveren in de groepsaccommodatie, er telefoonnummers van Jade beschikbaar zouden komen in het geval van calamiteiten. "En er zou een platform komen van dorpsbewoners en dorpsbelangen, dat overleg zou hebben met Jade. Er is nog niets gerealiseerd, terwijl de eerste zes vluchtelingen er al zitten. De politie kan niets doen, want er zijn geen strafbare feiten gepleegd. Ons is geadviseerd met de gemeente te praten en, eventueel, naar de ombudsman te stappen."

Enkele tientallen bezwaarmakers staan op 25 februari voor de Raad van State om de opvang tegen te houden. Zij vingen eerder bot bij de rechtbank in Assen en enkele dagen later werden er al asielzoekers gehuisvest. Jan Postema, woordvoerder van de bezwaarmakers: "Dat vinden wij verre van correct. De gemeente en Jade hadden moeten wachten op de uitspraak van de Raad van State."

Eric van Oosterhout, burgemeester van Aa en Hunze, vindt de gang naar de politie overdreven. "De afspraken die zijn gemaakt, komen we ook na. Maar door de gang naar de Raad van State zijn we even wat terughoudend. Er is op 27 februari nog een inloopmiddag in de Broekse Hoeve, maar als men er behoefte aan heeft eerder te praten, is dat altijd mogelijk."

Bron: http://www.dvhn.nl/nieuws/noorden/drenthe/article5814499.ece/'Gieterveen'-naar-politie-om-opvang-van-ama's

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator