Drieduizend allochtonen op de wachtlijst om Nederlands te leren

In heel Vlaanderen staan staan er momenteel drieduizend allochtonen op een wachtlijst om Nederlands te leren. In Antwerpen, waar het probleem het schrijnendst is, worden allochtone kandidaten gevraagd 'om binnen een half jaar nog eens terug te keren', zegt Ali Salmi, de Mechelse schepen voor Diversiteit in De Standaard en Het Nieuwsblad.

De kennis van het Nederlands is almaar vaker een voorwaarde om een sociale woning, een leefloon of een job te krijgen. Daarom worden allochtonen verplicht om Nederlands te leren. 'Maar ze krijgen er de kans niet toe', zegt Salmi. Minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A) erkent het probleem, maar heeft het over een 'tijdelijk fenomeen' dat alleen te wijten is aan de regularisatiegolf van eind vorig jaar. Daarom weigert hij extra middelen vrij te maken. Hij hoopt tegen september de achterstand te kunnen inhalen door de taalcentra beter te laten samenwerken. Een aantal ministers in de Vlaamse regering vinden echter dat het taal- en inburgeringsbeleid een structureel probleem aan het worden is. (FRV)

Bron: http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=46104773

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)