De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

08 februari 2010

Drieduizend allochtonen op de wachtlijst om Nederlands te leren

In heel Vlaanderen staan staan er momenteel drieduizend allochtonen op een wachtlijst om Nederlands te leren. In Antwerpen, waar het probleem het schrijnendst is, worden allochtone kandidaten gevraagd 'om binnen een half jaar nog eens terug te keren', zegt Ali Salmi, de Mechelse schepen voor Diversiteit in De Standaard en Het Nieuwsblad.

De kennis van het Nederlands is almaar vaker een voorwaarde om een sociale woning, een leefloon of een job te krijgen. Daarom worden allochtonen verplicht om Nederlands te leren. 'Maar ze krijgen er de kans niet toe', zegt Salmi. Minister van Onderwijs, Pascal Smet (SP.A) erkent het probleem, maar heeft het over een 'tijdelijk fenomeen' dat alleen te wijten is aan de regularisatiegolf van eind vorig jaar. Daarom weigert hij extra middelen vrij te maken. Hij hoopt tegen september de achterstand te kunnen inhalen door de taalcentra beter te laten samenwerken. Een aantal ministers in de Vlaamse regering vinden echter dat het taal- en inburgeringsbeleid een structureel probleem aan het worden is. (FRV)

Bron: http://www.metrotime.be/nlnewsbelga.html?telexid=46104773

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator