De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 februari 2010

Roman "Een nagelaten verhaal" over een Somalische die terugkeert naar haar land van herkomst


Yasmine Allas keerde na 23 jaar terug naar Somalië. Dit leverde haar een vierde roman op: Een nagelaten verhaal.

Op uitnodiging van een documentairemaker reist een jonge vrouw na 23 jaar voor het eerst terug naar haar geboorteland. Het blijkt een ontluisterend weerzien: een totaal onttakeld land, waarvan het verleden letterlijk onder dikke lagen stof is verdwenen. Ook wordt ze gehinderd door de aanwezigheid van de filmploeg, die erop uit is iedere emotie vast te leggen. In het winkeltje waar ze als kind snoep kocht treft ze de enige persoon die haar nog met het verleden verbindt, Najib. Hij brengt haar diep in de nacht, buiten het oog van de camera, naar haar ouderlijk huis en naar haar diepste herinneringen.

De aanleiding van het boek is een bezoek dat Allas met programmamaker Paul Rosenmöller maakte naar Somalië verleden jaar. Het boek bevat veel autobiografische elementen. En geeft treffend de gemengde gevoelens weer die een migrant ervaart wanneer hij terugkeert naar het land van herkomst.
Het boek is over het algemeen goed ontvangen.

Yasmine Allas (1967) verliet op jonge leeftijd haar geboorteland Somalië en kwam in 1987 in Nederland terecht. Ze volgde hier een toneelopleiding. In 1998 debuteerde ze met de succesvolle roman Idil, een meisje. Een nagelaten verhaal is haar vierde roman.

Boek: Een nagelaten verhaal - Yasmine Allas, p. 272, € 22,90
Uitgever: De Bezige Bij

Bron: http://www.wereldjournalisten.nl/artikel/2010/02/17/een_nagelaten_verhaal/

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator