De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 februari 2010

Nederlands immigratiebeleid is volstrekt mislukt

Vergrijzing en een afnemende bevolkingsgroei die uiteindelijk omslaat in een bevolkingsdaling zijn verschijnselen waarmee ontwikkelde landen te maken krijgen.

Wat de Nederlandse positie evenwel bijzonder maakt, is de hoge bevolkingsdichtheid. Deze is het gevolg van de zeer hoge geboortecijfers in vooral de eerste 75 jaar van de vorige eeuw en van forse immigratie in de laatste 25 jaar van de vorige eeuw. Sinds 1975 zijn meer dan 3 miljoen immigranten naar Nederland gekomen, De tragiek van Nederland is dat de aangetrokken immigranten gemiddeld genomen geen hoogwaardige arbeid leverden en dat hun arbeidsparticipatiegraad en die van hun nakomelingen relatief zeer laag is.
De immigratie in Nederland was geënt op de economie van het industriële tijdperk terwijl nu voor het kennis- en innovatietijdperk juist hoog opgeleide mensen nodig zijn.

Tegen het eind van de vorige conjunctuur-hausse (1999) maakten immigranten in Nederland, net als in VS, ongeveer 10 procent van de bevolking uit. Maar terwijl de Amerikaanse immigranten 11,7 % van de beroepsbevolking vormden, was dit in Nederland maar 3,4 procent.
Geen enkele statistiek maakt zo duidelijk hoezeer het Nederlandse immigratiebeleid van de voorbije en huidige decennia is mislukt. De immigranten die naar Nederland kwamen, droegen niet of nauwelijks aan de welvaart en ontwikkeling bij. Anders gezegd; de immigratie in de periode 1960 -2000 is geen versterking van de arbeidsmarkt geworden, maar zowel kwalitatief als kwantitatief op een grote mislukking uitgelopen.

Nederland moet zich de vraag stellen wat de oorzaken zijn dat op macro economische niveau die ‘goedkope’ ongeschoolde arbeid in het geheel niet goedkoop bleek te zijn. In de periode 1972-1997 is door de overheid bijvoorbeeld 4,4, miljard gulden naar Marokko overgemaakt, inzake onder meer kinderbijslag en WAO-uitkeringen.

Riens Meijer is econoom en gespecialiseerd in fundamentele veranderingen voor overheid en ondernemersland


Bron: http://www.pluspost.nl/nederlands-immigratiebeleid-is-volstrekt-mislukt/29923

1 opmerking:

Azat Malik Art Studio zei

Dat is wel wat iedereen al lang weet waarom groot aantal mensen van buiten af ook asielzoekers zich niet kunnen ontwikkelen tot succesvolle individu's omdat: 1) zittend in stomme procedure's mogen geen werk verrichten - daar door komen de diefstallen gepaard met drugs gebruik en ets.,ets., en uiteindelijk: 2)hebben ze verblijf vergunning - dan zijn ze al geestelijk en lichamelijk kapot. Waarom ik dat weet omdat ik heel veel van dit gevallen ken. Gelukkig zijn ook die echt doorzetten - en veel geluk wens ik ze!

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator