De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

15 februari 2010

Artikel 1-lezing: Wat betekent dit voor migranten?

Op 12 maart spreekt prof. Ashley Terlouw (Radboud Universiteit Nijmegen) de Artikel 1-lezing 2010 uit, getiteld Gelijk zijn of gelijk worden, De betekenis van artikel 1 Grondwet voor migranten. De Artikel 1-lezing is een initiatief om het juridische en politieke debat te stimuleren met betrekking tot de grondwettelijke anti-discriminatiebepaling als verwoord in artikel 1 van de Grondwet en wordt sinds 2003 jaarlijks georganiseerd, mede door de afdeling Rechtstheorie, Departement Rechtsgeleerdheid van de Universiteit Utrecht.
In de Artikel 1-Lezing van 2010 bespreekt prof. Ashley Terlouw de vraag wat de betekenis van het gelijkheidsbeginsel is voor migranten. Migranten die zich in Nederland bevinden worden ondanks artikel 1 Grondwet vaak niet gelijk behandeld. Artikel 1 geldt niet voor vragen omtrent toelating en uitzetting. Maar ook als migranten zich eenmaal in Nederland bevinden, is gelijke behandeling vaak illusoir. De overheid maakt op allerlei manieren verschil tussen mensen met en zonder migratie achtergrond. Al te gemakkelijk wordt aangenomen dat migranten geen gelijke gevallen zijn of dat er een rechtvaardiging voor een verschillende behandeling bestaat. Is het de bedoeling dat migranten eerst de dominante cultuur overnemen? Moeten ze eerst gelijk worden, voordat zij recht hebben op gelijke behandeling? De lezing van Ashley Terlouw zal van commentaar worden voorzien door Peter Rodrigues, hoogleraar immigratierecht aan de Universiteit Leiden en Hoofd Afdeling Onderzoek & Documentatie van de Anne Frank Stichting. Daarna is er ruim tijd voor discussie.
Tijd: vrijdag 12 maart, 15.15 - 17.00 uur in de Sweelinckzaal, Drift 21 te Utrecht.
Plaats: Sweelinckzaal, Drift 21, Utrecht
Inlichtingen en aanmelding: De toegang is vrij. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar M.vanBon@uu.nl. U krijgt dan te zijner tijd het definitieve programma.

Bron: NJB

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator