Netwerk van illegale mensensmokkelaars opgerold

Het gerecht heeft tien verdachten aangehouden wegens mensenhandel. Ze verschijnen vrijdag voor de Brusselse raadkamer, zo is op het parket van Brussel vernomen. Dinsdag werden huiszoekingen gedaan in het Klein Kasteeltje in Brussel en in Antwerpen.

De tien verdachten zijn Koerden en Irakezen die illegaal in Belgiƫ verblijven. Ze zouden de voorbije maanden een honderdtal illegalen via de E40 van Brussel naar de kust gebracht hebben. De eindbestemming van de clandestiene migranten was Engeland.


Gewelddadige bendes
De verdachten, twintigers en dertigers, gebruikten parkings langs de autoweg in Groot-Bijgaarden, Wetteren, Drongen en Calais, die ze "als hun terrein" beschouwden, legde woordvoerder Jean-Marc Meilleur van het parket uit. "Er werden gewelddaden gepleegd tegen concurrerende bendes om de mensensmokkel uitsluitend voor zich te houden."

"Grote bedragen"
De daders vroegen 1.500 euro per persoon aan de clandestiene migranten om hen in een vrachtwagen te helpen zonder dat de trucker het merkte. De migranten kwamen vooral uit Afghanistan, China, Irak en Vietnam. Ze moesten ook een bedrag betalen bij het vertrek uit hun land. "Het gaat om grote bedragen van duizenden euro's", zei de parketwoordvoerder nog. (belga/vsv)

Bron: http://www.blogger.com/post-create.g?blogID=2683772278358190827

Reacties

Populaire posts van deze blog

VACATURE: Beslisme­de­werker Buitenlandse Zaken VISA - CSO

VACATURE: Medewerker aanmeldgehoren

š—Ŗš—¼š—²š—»š˜€š—±š—®š—“ šŸ­šŸ³ š—·š—®š—»š˜‚š—®š—暝—¶ š˜‚š—¶š˜š˜€š—½š—暝—®š—®š—ø š—¼š˜ƒš—²š—æ š˜š—¶š—·š—±š—²š—¹š—¶š—·š—øš—² š—Æš—²š˜€š—°š—µš—²š—暝—ŗš—¶š—»š—“ š˜ƒš—®š—» ‘š—±š—²š—暝—±š—²š—¹š—®š—»š—±š—²š—暝˜€’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven

Interview met Anton Kleijweg, advocaat vreemdelingenrecht te Voorburg (update: tegenwoordig in Den Haag)

Voorwaarden verlaagd salariscriterium na zoekjaar hoogopgeleiden verruimd - kennismigranten salaris