De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 juni 2015

Mogen Kroaten nou wel of niet in Nederland werken? UPDATE

In Duitsland mag het gewoon wel:

Kroatische Arbeitnehmerinnen und Arbeitnehmer können ab 1. Juli 2015 in Deutschland ohne Einschränkung tätig werden. Außerdem dürfen kroatische Firmen ihre Arbeitnehmer nach Deutschland entsenden. Das hat das Bundeskabinett beschlossen.
http://www.bundesregierung.de/Content/DE/Artikel/2015/06/2015-06-17-arbeitnehmerfreizuegigkeit-kroatien.html
Nederland doet net als toentertijd bij de Roemenen en Bulgaren weer moeilijk:


De grens voor Kroaten die in Nederland willen werken, blijft nog eens zeker drie jaar dicht. Het kabinet heeft dat vrijdag besloten.
Kroatië werd twee jaar geleden lid van de Europese Unie en in principe geldt dan het vrij verkeer van werknemers binnen de EU. Maar het kabinet maakte gebruik van de mogelijkheid om de grens tijdelijk dicht te houden voor werknemers.
Toen werd gekozen voor een periode van twee jaar. Daar komt nu nog eens drie jaar bij. De maximale periode waarin een EU-land de grens voor werknemers uit een nieuw EU-land dicht kan houden, is zeven jaar. Wie dan wil komen werken heeft een tewerkstellingsvergunning nodig.
Het uitstel is volgens het kabinet nodig vanwege de hoge werkloosheid in Nederland en de druk op arbeidsvoorwaarden die de komst van werknemers uit Midden- en Oost Europa heeft veroorzaakt. Zo zijn sinds 1 januari 2014 de grenzen open voor Bulgaren en Roemenen die hier willen werken.
http://www.telegraaf.nl/binnenland/24123825/__Grens_3_jaar_dicht_voor_Kroaten__.html 
Maar de advocatuur slijpt de messen al:

Erik Scheers

Vandaag geciteerd in artikel in Trouw: 'Minister mag Kroaten niet weren'. Kroaten mogen niet slechter worden behandeld dan derdelanders

  1. Bart Maes
    16h

    Bart Maes

    Jij ook al ? :-)


  2. Erik Scheers
    Met Bart Maes de voortrekkers van de rechten van de inwoners van de nieuwe lidstaten!
Het probleem is dat Trouw dat artikel achter een betaalwall heeft gestopt  ZUCHT!!!!!

'Minister mag Kroaten niet weren' ...

Advocaten: Als Japanner hier zonder vergunning mag werken, dan mogen EU-burgers dat zeker ookKroaten moeten nog even wachten voordat ze in Nederland mogen werken. Dat maakte minister Lodewijk Asscher van sociale zaken en werkgelegenheid vorige ...
http://www.trouw.nl/tr/nl/5009/Archief/archief/article/detail/4079338/2015/06/18/Minister-mag-Kroaten-niet-weren.dhtml

Uit dat artikel blijkt dat er een rechtszaak aan zit te komen over het buitenhouden van Roemenen en Bulgaren die wel eens tot gevolg kan hebben dat het hele beleid om moet.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator