De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 juni 2015

Workshop: Vrij verkeer van UnieburgersBeste mevrouw Raspe ,
Ondernemende advocaten van kleine en middelgrote kantoren verenigen zich op donderdag 18 juni 2015 in de Jaarbeurs te Utrecht voor de Dag van de Ondernemende Advocaat! Een inspirerende dag vol praktische workshops, de visie van een kantoor dat de zaken nét iets anders aanpakt en volop mogelijkheden om onder het genot van een diner en een borrel bij te praten met vakgenoten.
De dag wordt geopend met een interview over op een blikvangende manier Ondernemen in de advocatuur: bij Absolute Advocaten uit Huissen maakt een bedrijfseconoom nadrukkelijk deel uit van de dienstverlening. Advocate Tessa Maters en econoom Ernst Jolink vertellen in detail hoe zij te werk gaan, over online juridische kennisdeling en over de cruciale keuzes die je moet maken als kleiner advocatenkantoor.
De redacties van de verschillende Sdu praktijkbladen hebben hun krachten gebundeld en verzorgen vervolgens een reeks workshops die verschillende rechtsgebieden en uiteenlopende onderwerpen raken. Er vinden in totaal tien workshops gegeven door gespecialiseerde sprekers plaats, waaruit u er vier kunt kiezen.
O.a. de Vreemdelingenrecht workshop Vrij Verkeer van Unieburgers.
In deze workshop woden onderwerpen als Zambrano, sociaal toerisme en de België route besproken door mr. Julien Luscuere. Julien Luscuere is advocaat in het reguliere migratierecht en arbeidsrecht.
Voor meer informatie over het complete programma – inclusief alle workshops en sprekers – of om u in te schrijven, bezoekt u de website van de Dag van de Ondernemende Advocaat.
Met vriendelijke groet,
mr. Elise van Soest
CongresmanagerPraktische informatie
DATUM 18 juni 2015
LOCATIE
Jaarbeurs, Utrecht
PRIJS 
€ 275,- excl. BTW p.p.
(inclusief lunch en diner)

PUNTEN5 PO NOvAProgramma
13:00 - 13.25
Inschrijving en ontvangst met lunch
13:25 - 13:40
Opening door dagvoorzitter Nico Mookhoek
13:40 - 14:30
Ondernemerschap en de advocatuur
 een interview met mr. Tessa Maters en drs. Ernst Jolink, www.absoluteadvocaten.nl
- Doelgroep: particulieren of ondernemers?
- Wel of niet specialiseren: Niche? Wel of geen toevoegingen?
- Contentmarketing vs acquisitie
mr. Tessa Maters, mr. Tessa Maters is advocaat/eigenaar Absolute Advocaten
drs. Ernst Jolink, drs. Ernst Jolink is bedrijfseconoom bij Absolute Advocaten
14:40 - 15:40
Workshops Ronde 1
1.1 Jeugdrecht (JIP): Jeugdstraf- en jeugdcivielrecht
1.2 Vanuit de Letselschadepraktijk (TLP): Rechtsbijstandverzekeringen en vrije advocaatkeuze: gaat dat wel samen?
1.3 Arbeidsrecht (TAP): Procederen met de WWZ
1.4 Vreemdelingenrecht (JV): Vrij verkeer van Unieburgers
1.5 Het advocatengeheim post-Snowden: waarom beveiliging belangrijk is en hoe je dat doet
15:40 - 16:00
Pauze 
16:00 - 17:00
Workshops Ronde 2
Gelijk aan Workshop Ronde 1.
17:00 - 18:00
Workshops Ronde 3
3.1 Strafrecht (OSP) Help(,) de overheid! Over sanctie-, anti-corruptie- en anti-witwasregelgeving
3.2 Persoon- en familierecht (REP): Wetsvoorstel beperkte gemeenschap van goederen
3.3 Algemeen civielrecht: Effectief in appel
3.4 Bestuursrecht (PB): Relativiteitsvereiste
3.5 Rechtspraak digitaal
18:00 - 19:15
Netwerkdiner met een korte lezing over Ondernemerschap en branding
19:15 - 20:15
Workshops Ronde 4
Gelijk aan Workshop Ronde 3.
20:15 - 21:00
Afsluitende borrel op de kennismarkt

 Aanmelden: http://veritate.tripolis.com/public/preview?4vU1znaq7iyP5SD4gZRqfrZ7M3Wl92tPlpjHv7LOFZzJBf*TnXPGcvPzBNT0fCRr


Julien Luscuere

Omdat de SDU-website helaas weinig informatie geeft. Hier nog even de onderwerpen: - de klassieke EU-migrant in Nederland – wat als hij, per ongeluk of expres, een beroep doet op “het stelsel van sociale bijstand” of strafrechtelijk de fout ingaat? - de vindingrijke EU-migrant - Wat als hij de strenge nationale verblijfsregels wil ontwijken en hereniging met een partner uit een derdeland mogelijk te maken of te vereenvoudigen? Waar ligt letterlijk en figuurlijk de grens? - De afgeleide rechten migrant - een interessante positie van derdelanders, o.a. geduid in het Ruiz Zambrano-arrest. Het gaf 4 jaar lang veel discussie, maar materieel is weinig veranderd. Wat is nu écht de stand van zaken?
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator