De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

12 juni 2015

Defence for Children ‘Nederland wijst gezinsherenigingen onterecht af’


Nederland wijst te makkelijk verzoeken om gezinshereniging af. Dat concludeert Defence for Children in haar onderzoek 'Gezinnen in de Knel'. Volgens de organisatie is de Nederlandse wetgeving over gezinsmigratie in strijd met internationale regels.
gezinshereniging.jpgIn Nederland leven naar schatting vele duizenden kinderen zonder beide ouders, omdat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onterecht verzoeken tot gezinshereniging afwijst. "Neem als voorbeeld een Nederlandse vader die zijn handen aftrekt van zijn gezin, terwijl de moeder afkomstig is uit een ander land en hier geen verblijfsstatus krijgt", zegt Martine Goeman van Defence for Children. "De kinderen uit dit gezin hebben de Nederlandse nationaliteit en zijn hier opgegroeid. Zij hebben de keuze om in Nederland als wees te leven of met hun moeder naar een onbekend land te verhuizen. Dat zijn schrijnende situaties."
Volgens Goeman houdt Nederland bij het beoordelen van verzoeken tot gezinshereniging onvoldoende rekening met de belangen van kinderen, terwijl dat wel moet. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat het kinderrecht op een gezinsleven vóór op andere belangen. "Dat wil niet zeggen dat de IND een verzoek om gezinshereniging nooit mag afwijzen, maar ze moet dan wel aantonen dat het belang van de Staat zwaarder weegt dan het belang van de kinderen. Die afweging blijft nu achterwege, omdat het internationale uitgangspunt dat gezinsleden recht hebben om bij elkaar te leven, onterecht niet is verwerkt in het Nederlandse gezinsmigratiebeleid."
 Defence for Children vindt dat staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie de Nederlandse wetten snel in overeenstemming moet brengen met de Europese regels en met het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Goeman: ,,Nederland loopt achterop. De staatsecretaris kan er niet omheen dat de internationale regels en rechtsspraak moeten leiden tot een beleidswijziging. Er moet een einde komen aan het nodeloos scheiden van kinderen en hun ouders."
Lees hier het rapport 'Gezinnen in de Knel'.


 U kunt het artikel vinden op hun website: http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4301/mo233-m80/-%91nederland-wijst-gezinsherenigingen-onterecht-af%92#.VXpxdFphU8A.linkedin
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator