Defence for Children ‘Nederland wijst gezinsherenigingen onterecht af’


Nederland wijst te makkelijk verzoeken om gezinshereniging af. Dat concludeert Defence for Children in haar onderzoek 'Gezinnen in de Knel'. Volgens de organisatie is de Nederlandse wetgeving over gezinsmigratie in strijd met internationale regels.
gezinshereniging.jpgIn Nederland leven naar schatting vele duizenden kinderen zonder beide ouders, omdat de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) onterecht verzoeken tot gezinshereniging afwijst. "Neem als voorbeeld een Nederlandse vader die zijn handen aftrekt van zijn gezin, terwijl de moeder afkomstig is uit een ander land en hier geen verblijfsstatus krijgt", zegt Martine Goeman van Defence for Children. "De kinderen uit dit gezin hebben de Nederlandse nationaliteit en zijn hier opgegroeid. Zij hebben de keuze om in Nederland als wees te leven of met hun moeder naar een onbekend land te verhuizen. Dat zijn schrijnende situaties."
Volgens Goeman houdt Nederland bij het beoordelen van verzoeken tot gezinshereniging onvoldoende rekening met de belangen van kinderen, terwijl dat wel moet. Volgens het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gaat het kinderrecht op een gezinsleven vóór op andere belangen. "Dat wil niet zeggen dat de IND een verzoek om gezinshereniging nooit mag afwijzen, maar ze moet dan wel aantonen dat het belang van de Staat zwaarder weegt dan het belang van de kinderen. Die afweging blijft nu achterwege, omdat het internationale uitgangspunt dat gezinsleden recht hebben om bij elkaar te leven, onterecht niet is verwerkt in het Nederlandse gezinsmigratiebeleid."
 Defence for Children vindt dat staatssecretaris Dijkhoff van Veiligheid en Justitie de Nederlandse wetten snel in overeenstemming moet brengen met de Europese regels en met het Kinderrechtenverdrag van de Verenigde Naties. Goeman: ,,Nederland loopt achterop. De staatsecretaris kan er niet omheen dat de internationale regels en rechtsspraak moeten leiden tot een beleidswijziging. Er moet een einde komen aan het nodeloos scheiden van kinderen en hun ouders."
Lees hier het rapport 'Gezinnen in de Knel'.


 U kunt het artikel vinden op hun website: http://www.defenceforchildren.nl/p/140/4301/mo233-m80/-%91nederland-wijst-gezinsherenigingen-onterecht-af%92#.VXpxdFphU8A.linkedin




Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven