De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 juni 2015

De programma's van de Open azc dag zijn bekend!


Vluchtelingenwerk Nederland
Komt u ook op zaterdag 13 juni?

Komt u ook op zaterdag 13 juni?


38 locaties boordevol activiteiten
De programma's van de asielzoekerscentra (azc's) zijn bekend. Ontmoet op zaterdag 13 juni vluchtelingen en neem deel aan een rondleiding in een azc. Of geniet van muziek, films, workshops en tentoonstellingen. Ook voor kinderen zijn er leuke activiteiten. Voor ieder wat wils! Bekijk op de website welk azc u kunt bezoeken en wat daar het programma is.
Ga naar openazc.nl


Bijvoorbeeld:

Veenhuizen

11.00 – 16.00 uur Doorlopend programma
De mini-expositie Leven in veiligheid, met portretten en verhalen van vluchtelingen.
Informatiemarkt met stands van: COA, VluchtelingenWerk Nederland, IND, Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA), GGD, bewoners van het opvangcentrum en diverse zelfgemaakte hapjes uit landen van herkomst van bewoners.

Programma

11.00 – 11.20 uur
Opening
11.20 – 11.40 uur
De heer Siriki, voormalig vluchteling, geeft een presentatie over zijn ervaringen.
12.00 – 12.45 uur
Rondleiding: inkijkje in de woon- en leefruimte van bewoners. Uitleg over het proces dat bewoners doorlopen in Veenhuizen.
13.30 – 14.00 uur
Inkijkje: hoe verloopt een aanmeldgesprek bij de IND?
13.45 – 14.30 uur
Rondleiding: inkijkje in de woon- en leefruimte van bewoners. Uitleg over het proces dat bewoners doorlopen in Veenhuizen.
14.45 – 15.15 uur
Inkijkje: hoe verloopt een aanmeldgesprek bij de IND?
15.30 – 15.50 uur
De heer Siriki, voormalig vluchteling, geeft een presentatie over zijn ervaringen.

Onnen

11.00 – 16.00 uur Doorlopend programma
De mini-expositie Leven in veiligheid, met portretten en verhalen van vluchtelingen.
Informatiemarkt met stands van: COA, VluchtelingenWerk, Internationale Organisatie voor Migratie (IOM), Rode Kruis Tracing, Amnesty International (nog niet bevestigd: Dienst Terugkeer en Vertrek (DT&V), IND, Humanitas).
Filmprogramma: filmvertoning 50 Ontmoetingen, en documentaire Nieuw.
Kinderprogramma: springkussen, djembé, schmink (onder voorbehoud), sport- en spelactiviteiten
Poffertjeskraam, popcornkraam, suikerspinkraam
Koken en Kletsen verzorgt samen met bewoners van het azc internationale hapjes
Looproute door het azc en de werkruimte van COA, VluchtelingenWerk, en Gezondheidscentrum Asielzoekers (GCA) met toelichting van werknemers en vrijwilligers
Muziek: (ex-)bewoners van het azc verzorgen live muziek (anderen nog niet bevestigd)
Mogelijkheid om in gesprek te gaan met vluchtelingen in een daarvoor aangewezen ruimte onder het genot van een kopje thee of koffie en de integratietoets te maken.

Programma

11.00 – 11.15 uur
Officiële opening (vertegenwoordiging gemeente)
13.00 – 13.30 uur
Workshop Arabisch verzorgd door Bram van der Zwan. Hij verzorgt sinds 2005 cursussen en trainingen in de Arabische taal. Hij studeerde Arabisch aan de Rijksuniversiteit Groningen en behaalde een Master in Education aan de Universiteit van Amsterdam. Voor studie en onderzoek woonde hij in Caïro en Amman. Naast deze werkzaamheden werkt hij als docent aan de Rijksuniversiteit Groningen.
13.30 – 14.30 uur
Lezing verzorgd door Maarten Zeegers. Hij woonde al tweeënhalf jaar in Damascus toen de protesten in Syrië begonnen. Als een van de weinige journalisten kon hij van binnenuit verslag doen van de opstand in verschillende media. In juli 2011 werd hij gearresteerd door de Syrische autoriteiten en het land uitgezet vanwege ‘illegale journalistieke praktijken’. Over zijn tijd in Damascus schreef hij het boek Wij zijn Arabieren, portret van ondoordringbaar Syrië. Tijdens deze interactieve lezing zal hij vertellen over het land Syrië, de cultuur, en zijn ervaringen.
Bijzonderheden
Er is beperkte parkeergelegenheid bij het centrum. Kom daarom bij voorkeur op de fiet

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator