Linken naar de concurrent? Of link je niet naar oud-IND-ers?

Toen ik van de IND overstapte naar een advocatenkantoor een eeuwigheid geleden viel me op dat de vreemdelingenrechtadvocatuur nog niet echt op internet aanwezig was. Was ik bij de IND gewend met 1 klik van de muis een hele bibliotheek van kennis te kunnen aanklikken, de wereld buiten de IND kon alleen via abonnementen op zaken als Vluchtweb informatie vergaren. Voor de leek was er bijna niets te vinden. Een advocatenkantoor had meestal als ze al een website hadden een soort van visitekaartje website. Weblogs over het vreemdelingenrecht bestonden nog niet.

Ik wilde wel eens leren programmeren en omdat je dan ergens over moet schrijven is de keus een beetje tussen je huisdier, je vakantie of iets waar je wat over kunt vertellen.





Dat werd dus het vreemdelingenrecht.

Terwijl ik in 2004 bij de vreemdelingenkamer van een rechtbank werkte maakte ik een website en die vulde ik met informatie. (Op het moment ben ik bezig die mobiel te krijgen en te zien of Wordpress uitkomst biedt dus nu is hij een chaos).

In 2007 zat ik met een zware ziekte thuis en ging ook bloggen omdat anders ieder nieuwtje een hele pagina herschrijven was.

Tegenwoordig zijn er vele weblogs over het vreemdelingenrecht of over het migratierecht en ook zetten advocatenkantoren geregeld informerende stukjes op hun websites.

Goed voor collega's en clienten.

Wat me echter verbaast is dat hoewel dit weblog massaal wordt gelezen door mensen van Dienst Terugkeer & Vertrek, IND, Vluchtelingenwerk, advocatuur en mensen op zoek naar advies enzovoort; er door bloggende advocaten en wetenschappers vooral naar een enkele advocaten en wetenschappers wordt gelinkt op hun weblog of website. Juist het linken naar elkaar maakt dat een site veel hoger in Google eindigt. Ik plaats hier zeer geregeld de artikelen van de weblogs of sites van wetenschappers en advocaten met links naar hun sites maar zie ondanks dat ik ongeveer de eerste was die ging bloggen en een informerende website schreef die ook nog eens veel wordt gelezen er weinig links naar terug.

Ik vraag me af wat het idee daarachter is. Is het omdat ik vroeger bij de IND werkte? Omdat ik neutraal hoop te schrijven waar verschillende gezichtspunten een kans krijgen en niet alles vanuit de vreemdeling wordt geschreven? Zien mensen elkaar toch te veel als concurrent?  Beseffen mensen niet hoe de ranglijst van Google werkt? Doorzien mensen niet dat dit blog zich zowel op de kenners maar ook op de leken richt en is het dan niet "wetenschappelijk" genoeg? Of is het gewoon zo dat de meeste juristen geen kaas gegeten hebben van websites maken en het door een bedrijf hebben laten doen en toen die vroeg om een paar links ze de eerste de beste die in gedachten kwam hebben genoemd en er verder nooit meer iets aan versleutelen?

In ieder geval een verzoek van mijn kant: Leest u vaak hier? Denkt u dat dit weblog nuttig is? Plaats dan ook eens een linkje op uw site of weblog.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Populaire posts van deze blog

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Uitspraak: Terugkeerbesluit kan ook (onder voorwaarden) in een meeromvattende besluit asielbeslissing

Stijn over de ex nunc toetsing in het asielrecht en het arrest Ahmedbekova

Wat is het verschil tussen lawyer en advocaat?

Uitspraak over artikel 72, lid 3 Vw - bezwaar tegen uitzetting terwijl er nog beroep loopt

Documentaire "verloren jongens" over asielzoekende kinderen die door Europa zwerven