De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

02 juni 2015

Honderden kinderen vallen buiten Kinderpardon


sitestat


In 2012 werd het Kinderpardon ingesteld, om ervoor te zorgen dat in Nederland gewortelde kinderen, die langer dan vijf jaar in het land zijn, niet langer in onzekerheid hoefden te leven over of ze wel in Nederland kunnen blijven. Ongeveer de helft kreeg toen een verblijfsvergunning, de andere helft werd om verscheidene redenen uitgesloten.
Zo waren er 190 kinderen die op de peildatum ouder waren dan 21 jaar, en daarom geen vergunning kregen. Daarnaast 430 kinderen die geen asiel hadden aangevraagd, maar aanspraak hadden gemaakt op een reguliere vergunning in verband met schrijnendheid. En 300 kinderen die niet onder rijkstoezicht waren gebleven. Ook zijn er nog enkele kinderen waarvan een van de ouders wordt verdacht van oorlogsmisdaden en om die reden niet binnen het Kinderpardon vallen. 
Inmiddels hebben enkele tientallen kinderen en hun gezinnen van de staatssecretaris alsnog een verblijfsvergunning gekregen. Maar er zijn nog honderden kinderen die al langer dan vijf jaar in Nederland verblijven en geen verblijfsvergunning hebben of op het punt staan uitgezet te worden.
Hier geboren maar geen kinderpardon
Vanavond het verhaal van Gláucio (13) en zijn zus Márcia (18). Hij werd hier geboren, zij kwam hier met haar ouders op 3-jarige leeftijd. Ze vluchtten in 2000 voor de burgeroorlog in Angola. De vader van het gezin zat daar in het leger ten tijde van de burgeroorlog en zou daarom oorlogsmisdaden gepleegd kunnen hebben. Het OM heeft al lang geleden aangegeven niets in het dossier te zien dat strafvervolging rechtvaardigt. Vader Luciano zegt tegen eigen wil dienstplichtig militair in het Angolese leger te zijn geweest. 
Ondanks dat Márcia hier al 15 jaar woont met haar ouders en eindexamen VWO doet kunnen zij en haar hier geboren broertje volgens de staat en de rechter geen aanspraak op het Kinderpardon doen. Moeten deze kinderen de dupe worden van het handelen van hun vader? Hoe onbewezen dat ook is? Het zal in het hoger beroep duidelijker worden, maar tot dat moment zitten Gláucio en Márcia en hun ouders in grote onzekerheid. Inmiddels zijn er een petitie en een facebookactie gestart om de kinderen hier te houden.
Daarnaast vanavond in de uitzending Kinderombudsman Marc Dullaert. Hij zegt nog steeds honderden gevallen te kennen waar het kind de dupe is van de strikte regels rond het Kinderpardon. Volgens Dullaert moet er meer recht gedaan worden aan de belangen van de kinderen. Ook PvdA-Tweede Kamerlid Attje Kuiken komt aan het woord. De PvdA heeft ervoor gezorgd dat het Kinderpardon er kwam, heeft toen ook gepleit voor ruimhartig beleid, maar wil niet dat het Kinderpardon nu uitgebreid wordt.

Hier gevonden: http://binnenland.eenvandaag.nl/tv-items/59849/honderden_kinderen_vallen_buiten_kinderpardon

Is er nu wel eens neutraal onderzoek gedaan naar hoe het kinderen vergaat die zijn teruggekeerd? In hoeverre verschillen die van kinderen van zendelingen, expats en emigranten?  In wat voor erbarmelijke situaties kunnen kinderen komen als in feite de ouders niet voor de zorg kunnen opdraaien?

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator