Doorgaan naar hoofdcontent

Aanbevolen post

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…

Verslag Open AZC dag in Veenhuizen (+ foto's)

Vorige week zaterdag was het open dag in de AZC's van Nederland. Mijn vader en ik gingen naar het asielzoekerscentrum in Veenhuizen.


Veenhuizen is een klein dorpje in het noorden van Drenthe midden in de bossen en beroemd om haar gevangenissen. Het dorp is ooit begonnen als een heropvoedingskolonie voor landlopers en drinkeboers die dan in de bossen en op de boerderijen konden werken en een gezondere levenswijze konden leren. Het hele dorp is beschermd dorpsgezicht want niet alleen tuchthuizen werden er gebouwd ook al de huizen voor het personeel werden ontworpen en voorzien van spreuken.

Zoals deze:

Zie Funda: http://www.funda.nl/koop/veenhuizen/huis-48238963-hoofdweg-22/fotos/

Tegenwoordig is Veenhuizen vooral gevangenissen, mooie natuur en het Gevangenismuseum:


EN tegenwoordig een asielzoekerscentrum in Bankenbosch wat tot voor kort een gevangenis was. Niet dat je daar nu nog veel van merkt. De grote poort is veranderd in een open ingang met een slagboom en een huisje met de portier. Het is een complex met allemaal jaren 80 pavillioens dat je nog het meeste aan een jeugdherberg doet denken. We mochten er niet zomaar fotograferen om niet ook mensen op de foto te zetten dus jullie moeten het met mijn beschrijving doen.

Het bleek dat Veenhuizen een POL was. Dus geen AZC maar een tijdelijke opvang / dependance van Ter Apel waar mensen hooguit 4 dagen verblijven. Op het moment verblijven er gezinsleden die zijn nagereisd. Als ik het goed begreep worden er ook de Eerste Gehoren afgenomen. Twee mensen van de IND deden voor ons voor hoe zo'n gehoor nou gaat. En hoe ze daarbij al kijken of wat die persoon zegt over waar die gewoond heeft en hoe die gereisd heeft ook wel klopt. Bijvoorbeeld omdat mensen verklaren dat ze vanuit hun dorp een ander dorp konden zien liggen - wat ook zo lijkt op de kaart - maar waar in werkelijkheid wel een hoge berg tussen ligt. Ook wordt er een oogje in het zeil gehouden mocht diegene zich schuldig hebben gemaakt aan misdaden als bedoeld in artikel 1 F.

Twee heren van de COA lieten ons allen - er waren veel mensen op af gekomen - zien hoe de asielzoekers konden slapen en douchen. Ze vertelden dat je rekening moest houden met verschil in culturen. Als de moslimdames douchen in de centrale douchruimte gaat de deur op slot. Dit om verhalen te voorkomen dat mannen zomaar binnen zouden kunnen lopen. De mannen douchen gewoon informeel met de deur open net als in een sportcomplex. Dat de moeders die er nu verbleven heel flexibel waren en blij waren met in ieder geval een warm bed en dat kinderbedjes niet iets is wat Syrische en Eritreese moeders gebruiken. Ook lieten ze zien dat omdat het maar tijdelijke opvang is er een restaurant is waar men kan eten in tegenstelling tot het tegenwoordig gebruikelijke zelfkoken op AZC's. Verder was er een balie waar lakens, dekens, badlakens werden verstrekt en een andere waar je wc papier en luiers en zo kon halen. Na vertrek gaat alles in de container. Dat vond ik wel enorme verspilling en zeer milieuonbewust. Pa bedacht zich dat daar wel eens een medische reden voor kan zijn. Mensen zijn net aangekomen. Je weet niet wat ze mankeren. Dit voorkomt besmetting. Maar dat was maar zijn gok.

Wat ik ook interessant vond was de medische dienst. De opvang wordt in eerste instantie gedaan door verpleegkundigen die altijd aanwezig zijn en medicijnen, insuline, paracetamol en dergelijke verstrekken. Een paar keer in de week komt er een dokter. Hier wordt ook gescreend op TBC. De dame van de medische dienst gaf aan dat ze dringend op zoek zijn naar collega's. Dus hier een link naar de vacature: http://www.werkenbijgca.nl/vacaturepublicaties/zorg-vacatures-totaal en de algemene site van de medische dienst http://www.gcasielzoekers.nl/

Er was ook een vrolijke jongeman die ooit zelf uit Mali was gevlucht en een presentatie hield. Van hem mocht ik wel een foto maken:


Helaas was hij bijna klaar toen onze groep aanschoof. Toch knap als je hier pas een paar jaar bent en je houdt een Powerpoint presentatie in bijna perfect Nederlands.  Hij is actief binnen New Dutch Connection. Op hun website is het volgende te lezen:

New Dutch Connections inspireert en motiveert (ex-) asielzoekers om opnieuw in zichzelf te gaan geloven en anderen te betrekken bij het realiseren van hun toekomstdromen. Dit doen we door mensen en bedrijven te mobiliseren en een community te creëren die de asielzoekers ondersteunt en empowert, zodat zij verder kunnen werken aan hun toekomst.
 http://www.newdutchconnections.nl/

Buiten stonden twee glimlachende dames achte een eettentje en vroegen "Lusten jullie ook wat?" Mijn vader mag dan 79 zijn maar zijn interesse in andere culturen is altijd groot geweest en hij heeft in de loop der jaren bij heel wat clienten van zijn dochter meegegeten dus die riep heel enthousiast dat het er erg lekker uitzag. Mevrouw vertelde dat het Pakistaans eten was. Nou het was om de vingers bij af te likken zo lekker.


Kip met een salade van kikkererwten en een koriandersaus. SLURP!

Jammer dat het zo aan het regenen was. Na een praatje met een plaatselijke boer zijn we nog wat van het dorp gaan bekijken. Pa heeft altijd bouwkunde gegeven dus die is wel te porren voor een architectonisch dorpje bekijken.

De IND zat er weer eens goed bij in het dorp zelf. Monumentale werkplek nietwaar?


Hier nog een foto van een dorpstraat met de bekende huisjes gebouwd voor de gevangenisbewaarders.

Inmiddels waren we verkleumd en hadden we zere voeten dus dat werd: kachel aan en naar huis..............
We hadden ook nog in Onnen langs het AZC daar gewild. Die hadden een wat uitgebreider programma maar Veenhuizen was op zichzelf al interessant genoeg en we waren te nat en moe.

Ik hoop dat jullie het een leuk stukje vonden. In de krant heeft ook van alles over de open AZC dagen gestaan. Zoek op Google Nieuws onder open dag AZC en je krijgt een hele lijst artikelen.

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Reacties

Recente berichten


en meer

Populaire posts van de afgelopen 30 dagen

Marokkaanse clienten? Dan is dit een leuk boek om te lezen en hebben jullie wat te praten over Marokkaanse geschiedenis

In het Nederlands en in het originele Engels verkrijgbaar
Bookreview: "The tenth gift" A woman is abducted to become a slave in Morocco in the 16th century. In the 20th century a descendant retraces her story. A year ago I read a book written by a British lady who explained she had written a prior novel about white slavery in Morocco and when she was doing research in Morocco she fell in love with a Moroccan guy. When I saw that this earlier novel was for sale I bought it. Reading I discovered that the story started in Mousehole in Cornwall. Mousehole the place one of my Facebook lived. So I mailed her and Sue said: "I know. I know the lady and her Moroccan husband." Talking of living in a small world.

That small world is also a theme in the book itself. The leading lady is given a book by her boyfriend on the evening of him breaking up with her. Reading is she discovers notes in it written in the 17th century by a young woman from Cornwall. It turns o…

Britse rechter over de vraag of bij herhaalde aanvraag opvang moet worden geboden (uitspraak)

182.
No fair-minded person would be unsympathetic to the practical difficulties faced by the hard-pressed officials who have to deal with a large number of “fresh” asylum applications at the same time as applications for section 4 support. All judges of the Administrative Court will themselves have seen purported “fresh” submissions which are no such thing and submissions which, in their presentation, are voluminous and unfocused. I have certainly seen submissions of that nature in my judicial capacity and that is why the suggestion that only about 15% of such submissions ultimately are found to be true “fresh” submissions within Rule 353 comes as no real surprise. Equally, it would be wrong not to acknowledge that the formulation of guidance to case owners dealing with such matters must undoubtedly be a difficult task. Furthermore, the resources available to deal with these matters doubtless face the same constraints that every other publicly-funded task faces at present.

183.
Howeve…

COVID: Are The Netherlands forgetting to be lenient and take measures for their legal immigrants? (visa free travellers, searchyear students)

Corona as it is called in The Netherlands changed the Dutch landscape. Most of us are working from home and people social distance. So far we seem to be able to cope. However now the dust settles a bit and the most urgent matters have been dealt with problems emerge for the group that had been here legally and was taking care of themselves but now still are stuck in The Netherlands and on the other hand see all kind of institutions in a Corona-sleep.

I heard rumoured (from an international webinar) that several countries created a solution to prevent people to become illegal). Both Portugal and Italy have new COVID residence permits for people working in certain areas. Italy got into trouble because migrants had left when the pandemic started and there were no people available to pick the harvests. Australia created a Temporary Covid Activity Visa for people working in Healthcare, Agriculture, Food-processing and Agriculture.
New Zealand automaticity renewed the residence permits in e…

Startup visa for Italy

Italy offers a streamlined visa program for foreigners intending to set up an innovative startup or to join an already established startup https://www.mazzeschi.it/italy-startup-visa/. In addition, Italy provides a favourable environment for the establishment and the development of innovative companies, thanks to the generous incentive scheme provided by the government https://www.ice.it/en/markets/united-kingdom/smart-start-italy-most-generous-incentive-scheme-start-ups-world
Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingen…

Searchyear permits and COVID-19 / Corona -- Zoekjaar en Corona

A group of people who are in The Netherlands with a Zoekjaar-residence permit (a permit that allows you a year in The Netherlands while you look for a job there) are lobbying for an extension of their permit now exceptional circumstances with Corona and a semi-lockdown are making it very difficult for them to find that job.

But what are the legal remedies when you cannot fly back home but overstaying might see you in trouble with your insurances and maybe a mark on your immigrational future?


Situation 1: Your Zoekjaar permit is still valid for over 3 months

Use your time to apply for jobs. Are you familiar with http://www.academictransfer.com? In The Netherlands a Phd position is a paid job and comes with a residence permit. Also read up on doing an extra Master as also studying comes with a permit and while you study you can go and look for a Kennismigranten or Research job as well.
In the meantime lobby at parliament and talk with journalists but focus on job-hunting.

Situation 2: Yo…

Vacature bij de IND in team over verlies van nationaliteit en het Tjebbes-arrest

Je gaat werken in een klein specialistisch team dat zich bezig houdt met de unierechtelijke evenredigheidstoets bij verlies van het Nederlanderschap. Dit is voor de IND een nieuwe werksoort waarin kennis van zowel het nationaliteitsrecht als het EU-recht samenkomen. Voor jou betekent dat een uitdaging om mee te denken over en mee te doen aan de opbouw van een vakkundig en efficiënt team. Een mooie uitdaging in een dynamische omgeving!!

Je beslist in eerste aanleg en vervolgprocedures.

Eerste aanleg

Je analyseert het dossier op juridisch-inhoudelijke aspecten, aan de hand van beleid, instructies, en jurisprudentie en maakt een afweging van belangen. Op basis hiervan stel je een beslissing op. Tijdens je werkzaamheden wissel je informatie uit met collega’s en met ketenpartners en verstrek je informatie aan klanten en hun vertegenwoordigers.

Vervolgprocedure

Op basis van jouw controle van het dossier en de juridisch-inhoudelijke analyse ervan beslis je in bezwaarzaken. Je kun…

"Morocco, maybe" - leuk boek voor mensen met veel Marokkaanse clienten of wie er zelf zijn geweest

For those who ever visited Morocco and did the "Royal cities"- tour around the country this book is a feast of recognition as we say in Dutch. But the book offers so much more.


Sara is a young corporate attorney who ruthlessly goes for the kill to further her career. In this case to stop an archaeological dig in Afghanistan so her client a Chinese mining corporation can start mining.


But when she attends a charity function with her fiancé Nathan it is clear that her life is very "empty". She is the only one who takes the time to go and look at the artwork from Afghanistan, the rest is discussing golf. Her fiancé does not bother to have a look even when Sara used to study Art and he must know it is something that hugely interests her. There is only one other person interested in the art, a handsome man. He advises her to bid on the trips in the auction and that is what she tells her fiancé Nathan to do. To be flabbergasted that the guy she chatted with at the art e…

Duitsland stopt met het leggen van Dublinclaims voor Syrische asielzoekers die via een ander EU-land zijn ingereisd

Dublin-Prüfung für syrische Flüchtlinge ausgesetzt 25.08.2015 - 18:25 Uhr
Berlin/Brüssel (dpa) - Deutschland will syrische Asylbewerber nicht mehr in andere EU-Länder zurückschicken, über die sie in die Europäische Union eingereist sind. Eine neue Regelung im Bundesamt für Migration und Flüchtlinge (BAMF) sieht vor, dass das Dublin-Verfahren für Syrer ausgesetzt wird. Normalerweise wird bei jedem Asylbewerber zwingend geprüft, ob er zuerst in einem anderen Land europäischen Boden betreten hat. Ist dem so, muss der Betroffene eigentlich dorthin zurück. Darauf wird bei Syrern nun offiziell verzichtet. Es gelten aber ohnehin schon seit Monaten gelockerte Vorgaben für Flüchtlinge aus dem Krisenstaat. Die sogenannte Dublin-Verordnung sieht vor, dass derjenige Mitgliedstaat für ein Asylverfahren zuständig ist, in dem ein Asylbewerber erstmals europäischen Boden betritt. Die Prüfung ist aber aufwendig. Auch der Prozess der Rücküberstellung eines Flüchtlings an…

Britse uitspraak over Azeri alleenstaande moeder met kind van gemengd ras (uitspraak met landeninfo))

Het gaat hier om een zaak waarbij een Christelijke Azeri dame met een moeder die na tweede huwelijk moslim is geworden naar de Caribbean gaat en daar zwanger wordt van een zwarte meneer. Ze krijgt een koffiekleurig kindje en vraagt in Engeland asiel aan omdat ze volgens haarzelf zo problemen in Azerbeidzjan zal krijgen.

Deze uitspraak http://www.bailii.org/uk/cases/UKUT/IAC/2013/00046_ukut_iac_sl_ors_azerbaijan_cg.html geeft veel achtergrond informatie over Azerbeidzjan.

De rechtbank komt tot de volgende comclusie:


108. Having considered all the evidence before us we conclude: 1.Azerbaijan is a country with high levels of corruption and there is clear evidence that political dissent is not tolerated. 2.There is nothing to indicate that the State would in any way penalise unmarried mothers (approximately 10% of mothers) or those who have mixed race children. There are in place some support mechanisms for single parents. 3.In order to access benefits, accommodation or work a residence pe…

Hoe kan je de IND overtuigen een visumzaak aan te houden? (Kant en klare brief)

Een advocaat deed mij een geanonimiseerde beslissing toekomen in een zaak van hem waarin de IND stelde dat voor de pandemiesituatie geen aanhoudingsbeleid is binnen de Visumcode. Dat de Visumcode kort cyclisch is en dat niet zonder meer kan worden uitgegaan van ongewijzigde omstandigheden in de situatie van aanvrager. Voorts zou er geen grondslag zijn voor termijnverlenging voor onderzoek en dergelijke. Dit alles maakte dat zijn verzoek om aanhouding werd afgewezen.

Ik heb een artikel geschreven van 10 pagina's in Word waar ik op deze punten inga. Wellicht scheelt dat u een berg werk.


Klik op deze link: Visum bezwaar tijdens Corona


Heeft u geen Paypal maar wilt u voor een bijdrage van 2 euro toch graag dit document ontvangen mail mij even op wytzia@ yahoo.com.

Ik doe met plezier bezwaarprocedures in visumzaken.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u…