De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

19 juni 2015

Verblijfsvergunning voor een ouder die mantelzorg nodig heeft weer invoeren?

Je bent een Braziliaanse die zo'n 25 jaar geleden met een Nederlander bent getrouwd en al die tijd samen met hem in Nederland woont en samen een goedlopend bedrijf en een gezin met kinderen hebt voortgebracht. Die kinderen zijn tieners nu en volgen opleidingen. Je moeder in Brazilie is inmiddels al bijna 80 en blijkt het allemaal niet meer aan te kunnen. Ondanks je mantelzorg op afstand wordt haar huis onder haar uit gestolen en als ze dan net als al die jaren naar Nederland komt voor bezoek valt je op dat ze dingen niet meer goed kan onthouden. Het wordt duidelijk tijd om net als de Nederlandse participatiemaatschappij nu wenst de zorg voor moeder op een dagelijkse basis op je te nemen. De IND vindt echter dat je alles wat je hier hebt in Nederland maar achter je moet laten en in het land van je moeder een paar jaar voor haar moet gaan zorgen.


Per jaar werden er ongeveer 200 aanvragen op grond van het ouderenbeleid ingediend. Nu dat is afgeschaft worden er nog steeds ongeveer 200 aanvragen ingediend - nu op basis van artikel 8 EVRM - door ouders die vanwege voortschrijdende ouderdom mantelzorg nodig hebben van hun kind dat in Nederland woont. Als dat kind in Nederland ook zelf kinderen heeft spreken die vaak niet de taal en zitten hier nog op school en qua inkomen hier bijvoorbeeld afhankelijk is van een goed lopend eigen bedrijf of een goede baan kan zo'n inmiddels ook vaak al kind van middelbare leeftijd niet zomaar alles de boel de boel laten en naar vader of moeder vertrekken zonder financieel helemaal aan de afgrond te raken. Waarom niet een herinvoering van het ouderenbeleid onder strengere voorwaarden zodat de Staat er ook geen enkel nadeel van kan ondervinden: noodzakelijk omdat in het land van herkomst het niet kan (hier vast werk, gezin, etc), boven de 70, samenwoningsplicht, onderhoudsplicht, hoge leges die deels eventuele kosten van een eventuele toekomstige medische behandeling compenseert?

De afschaffing van het ouderenbeleid was symboolpolitiek van de toenmalige regering. Wellicht kunnen nu politieke partijen ook een gebaar maken.

Een vergelijkbaar geval dat pas het nieuws haalde is Dorothy Murphy


Rob Verhoeven en Susen Verhoeven met moeder Donorher. Rob Verhoeven en Susen Verhoeven met moeder Donorher. Foto: Ab Blauw

Zelfs geen bed, bad, brood voor 86-jarige

IJskoude IND laat Dorothy stikken

Jelmer Geerds en Jorn Jonker
Almere - De dreigende uitzetting van de 86-jarige Dorothy Murphy leidt alom tot woede en afkeurende reacties.
 
  Dorothy Murphy (86) moet het land uit.
Terwijl de politiek al weken spreekt over bed, bad en brood voor uitgeprocedeerde asielzoekers, dreigt de Amerikaanse Dorothy Murphy, over wie onze columnist Rob Hoogland maandag schreef, volgende week te worden uitgezet. De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) weigert haar een verblijfsvergunning te verstrekken.

Zie: http://www.telegraaf.nl/binnenland/24031353/__IJskoude_IND_laat_Dorothy_stikken__.html

Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator