De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 juni 2015

Hoe de zoon van geredde vluchtelingen nu een schip naar zich genoemd krijgt omdat hij "repaid a debt"


Deze  meneer is William Hall. Deze week heeft de Canadese marine besloten een schip naar hem te vernoemen.

Zijn ouders waren Amerikaanse slaven die gered werden door de Britse Royal Navy toen ze vluchten voor hun eigenaren en vervolgens als vrije mensen in Canada werden toegelaten. Als dank voor het feit dat zijn ouders ooit door de Navy waren gered 
meldde William zich later zelf als vrijwilliger bij de marine.

"Mr. Hall reportedly told recruiting officers he joined the navy to repay a debt to the British for rescuing his father from a slave ship."

Als gevolg van zijn heldhaftig optreden bij het beleg van Lucknow in India waar hij voorkwam dat er nog verder vanuit een versterkte plek op zijn kameraden kon wordden geschoten, werd hem de hoogste Britse onderscheiding voor heldenmoed, de Victoria Cross,  toegekend. (hogere officieren moeten dan naar je salueren en je staat in rang boven de adel). Dat was pas de derde keer dat een Canadees die medaille kreeg en de eerste keer dat iemand die zwart was hem kreeg toegekend.  En dat in de 19de eeuw waar op hetzelfde moment in de VS zwarte mensen nog slaven waren!.

William Hall VC stierf in 1904.

De Canadeze regering maakte vrijdag bekend dat een nieuw patrouilleschip naar hem wordt genoemd.


Ben jij iemand die hier ooit als vluchteling is gekomen? Of ben je het kind van vluchtelingen? Hoe heb jij je ooit geinspireerd gevoeld om wat terug te doen voor het land dat je een veilige haven heeft geboden?


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator