De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

04 juni 2015

Gezinshereniging voor asielgezinnen nu ook inclusief de meerderjarige kinderen


Meerderjarige kinderen niet meer alleen in onveiligheid

Ook meerderjarige kinderen die nog tot het gezin behoren, komen voortaan in aanmerking voor gezinshereniging, schrijft staatssecretaris Dijkhoff aan de Tweede Kamer. VluchtelingenWerk reageert verheugd op dit nieuws; 'Het is goed om te merken dat de politiek de schrijnende situaties die zowel VluchtelingenWerk als de advocatuur onder de aandacht brachten, serieus heeft genomen. Hiermee voorkom je dat ouders hun kind alleen achter moeten laten, terwijl de rest van het gezin wel naar Nederland mag komen'', aldus Dorine Manson, directeur van VluchtelingenWerk Nederland. 'Het is geweldig dat de staatssecretaris dit eerder aangescherpte beleid gerepareerd heeft'.

Meerderjarigen bleven alleen achter

In de wet staat dat meerderjarige vluchtelingenkinderen, die deel uitmaken van een gezin, mogen herenigen met hun ouders, als beiden of een van hen naar Nederland is gevlucht. In 2013 is het beleid voor de toelating van jongvolwassen, afhankelijke kinderen van vluchtelingen zo aangescherpt, dat herenigen in feite niet meer mogelijk is.

Schrijnende situaties

Dit zorgde voor hele schrijnende situaties. Een voorbeeld: een Syrische vader die hier bescherming krijgt, mag zijn gezin in veiligheid brengen. De moeder en twee minderjarige kinderen mogen komen. Maar de oudste dochter van net 19, mag niet mee en moet achter blijven in het vluchtelingenkamp. Ook als ze daar gevaar loopt. 'Je moet er als ouder toch niet aan denken je kind in zo'n situatie achter te laten', zegt Dorine Manson. Voormalig staatssecretaris Teeven kondigde in januari al een wijziging aan. Met deze toezegging heeft staatssecretaris Dijkhoff deze belofte van zijn voorganger ingelost.

Verscheurde gezinnen weer bij elkaar

VluchtelingenWerk Nederland pleitte er al langer voor dat ook meerderjarige kinderen mogen worden herenigd met hun familie. VluchtelingenWerk hoopt dat de schrijnende situaties waarbij de meerderjarige kinderen daadwerkelijk achter moesten blijven, nu snel opgelost worden. 'Dat ze moesten vluchten is al erg genoeg, breng verscheurde gezinnen nu zo snel mogelijk weer bij elkaar', aldus Manson.

 Bron: http://www.vluchtelingenwerk.nl/actueel/nieuws/meerderjarige-kinderen-niet-meer-alleen-onveiligheid


 PS Het gaat hier om nareizen van vluchtelingen niet om gewone gezinshereniging, maar ach het kan wel een leuk argument zijn in een reguliere zaak waar het land best gevaarlijk is voor een achterblijvende dochter.


Interessant artikel? Deel het eens met uw netwerk en help mee met het verspreiden van de bekendheid van dit blog. Er staan wellicht nog meer artikelen op dit weblog die u zullen boeien. Kijk gerust eens rond. Zelf graag wat willen plaatsen? Mail dan webmaster@vreemdelingenrecht.com In verband met geldwolven die denken geld te kunnen claimen op krantenartikelen die op een blog als deze worden geplaatst maar na meestal een dag voor de krantenlezers aan leeswaardigheid hebben ingeboet terwijl wij vreemdelingenrecht specialisten ze soms wel nog jaren gebruiken om er een kopie van te maken voor een zaak ga ik over tot het plaatsen van alleen het eerste stukje. Ja ik weet het: de kans dat u doorklikt is geringer dan wanneer het hele artikel hier staat en een kopie van het orgineel maken handig kan zijn voor uw zaak. Wilt u zelf wat overnemen van dit weblog. Dat mag. Zet er alleen even een link bij naar het desbetreffende artikel zodat mensen niet alleen dat wat u knipt en plakt kunnen lezen maar dat ook kunnen doen in de context.

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator