De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

17 juni 2010

Problemen met ophalen van mvv bij ambassade ondanks positief advies

Van een oud-cliënt hoorde ik dat hij al maanden aan het wachten is op afgifte van zijn mvv terwijl hij wel een positief advies had. De ambassade had aangegeven de IND om nader onderzoek te hebben gevraagd en binnen twee weken uitsluitsel te zullen hebben. Dat is al weer maanden geleden. Ook de ambassade snapt niet waarom het zo lang duurt. Wekelijks bellen naar de IND-infolijn levert uiteindelijk de volgende mededeling op: "We behandelen het als een nieuwe aanvraag en daar staat twee maanden voor. We hebben het heel erg druk".

Nou is dit wel frappant want net voordat ik ziek werd in 2008 had ik precies zo'n zaak. Toen niet in Turkije maar in China. Geheel identiek verloop. Na een klacht bij de Minister van Buitenlandse Zaken persoonlijk werd door BuZa onderzoek ingesteld. Wat bleek het dossier lag bij een medewerker van de IND die al maanden niet op zijn werk was verschenen. De mailtjes van de Info-lijn over de telefoontjes landden in een mailbox die niet werd gelezen en blijkbaar was er een luie teammanager die dit niet had ingeschat. Een boos Ministerie van Buitenlandse Zaken en binnen een paar dagen een kant en klaar mvv in China.

Maar blijkbaar gaat dit nog steeds mis bij de IND. Een verzoek om advies van een ambassade is geen nieuwe aanvraag. Een redelijke termijn voor een aanvullende vraag is twee weken. En het is onzorgvuldig om zo mensen een half jaar te laten wachten op een mvv.

Wie heeft hier ook ervaring mee? Reacties kunnen hieronder (even goed zoeken er staat een link). U kunt anoniem reageren maar dan kan ik u iet bereiken dus kies maar.

Overigens, heeft u zo'n geval en zijn er meer dan veertien dagen verlopen, dien dan gelijk een klacht in bij de IND en geef aan dat ze in verzuim zijn. Er staat een klachtenformulier hier: https://www.ind.nl/nl/algemeen/contact/klachten/klachtenformulier2.asp

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator