VACATURE: Bewaarder detentie- en uitzetcentrum (meerdere vacatures)

Dienst Justitiële Inrichtingen, sectordirectie Bijzondere Voorzieningen (Schiphol-Oost, Zaandam en Zeist)

Vacaturenummer: DJI_5143_016_10
Sluitingsdatum: 01/07/2010

Functie-omschrijving
Je werkt met gedetineerden die zijn ingesloten in detentie- en uitzetcentra. Dit betekent bijvoorbeeld dat je toegang- en uitgangcontroles uitvoert, legitimatiedocumenten registreert en risicovolle goederen opspoort door gebruik te maken van detectiepoorten en doorlichtingsapparatuur, of door te fouilleren. Met camera’s signaleer je onveilige situaties en stel je vast of de afsluitingen goed verlopen. Verder zorg je voor het beheer van de sleutels, piepers en portofoons.

Als bewaarder in een detentie- of uitzetcentrum moet je oog hebben voor detail. Je houdt de mensen niet alleen in de gaten, maar je staat hen ook bij tijdens hun verblijf. Dat vraagt om respect voor de andere culturen, en voor de verschillende ideeën en gebruiken die je in zo’n centrum tegenkomt. En om nauwe samenwerking met je collega’s.

Functie-eisen
In de detentie- en uitzetcentra zitten mensen die op korte termijn – gedwongen - ons land gaan verlaten. Bijvoorbeeld bolletjesslikkers of uitgeprocedeerde asielzoekers. Vaak zijn ze onzeker over hun toekomst. Of ronduit teleurgesteld.
Als bewaarder moet je dan ook stevig in je schoenen staan. Je moet over een goede lichamelijke conditie beschikken. En minimaal het niveau van een vmbo’er hebben. Wij vervullen een voorbeeldfunctie in de maatschappij. Daarom moeten we hoge eisen aan je stellen. Je moet - zowel tijdens, als buiten de werkuren - een fatsoenlijk mens zijn. Vandaar dat we een antecedentenonderzoek uitvoeren. Tijdens dit onderzoek wordt bekeken of je ooit veroordeeld bent geweest, en zo ja, waarvoor. Zo nodig onderzoeken we daarna of een eventuele veroordeling een bezwaar is voor je aanstelling als bewaarder. Voor het antecedentenonderzoek vragen we je eerst om toestemming.
Als je een bewaarder in jezelf ziet, een rijbewijs bezit, op maximaal 60 reisminuten van onze locaties woont en 23 jaar of ouder bent, dan horen we graag van je. Je kunt direct solliciteren op deze pagina.

Meer: http://www.werkenbijdeoverheid.nl/vacatures/detail/bewaarder-detentie-en-uitzetcentrum-meerdere-vacatures/index.cfm?vacature_id=HJUKMTHG&adm_pin=01481

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Oude (groot)ouder naar Nederland willen halen kan soms

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

VACATURE Hoor- en Beslismedewerker IND

Jurisprudentie van deze week zoals besproken in het advocatenoverleg van 18 januari 2024

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

Boek geeft gezicht aan vluchtelingenproblematiek - hoe een Koerdische Irakees kapper in Leiden werd