De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

27 juni 2010

Sneller vastellen identiteit illegale vreemdelingen

De vreemdelingenpolitie krijgt op onder bepaalde voorwaarden de mogelijkheid om een woning te doorzoeken naar identiteitsdocumenten ten behoeve van identiteitsonderzoek en voorbereiding van vertrek. Het gaat om situaties waarin de woning om andere redenen rechtmatig is betreden en in die woning een vreemdeling is aangehouden van wie de identiteit niet meteen kan worden vastgesteld.

Daarnaast kan de vreemdelingenpolitie na de wetswijziging onder voorwaarden de aan een werkplek grenzende woonruimte van vreemdelingen doorzoeken. Tot slot wordt met de voorgestelde wijziging beoogd dat de vreemdelingenpolitie verschillende onderzoekshandelingen kan verrichten om de identiteit van de vreemdeling in vreemdelingenbewaring vast te stellen. Hieronder valt bijvoorbeeld het 'uitlezen' van gegevensdragers, zoals gsm's.

De ministerraad heeft op voorstel van minister Hirsch Ballin ingestemd met een wetsvoorstel dat de opsporingsbevoegdheden van de vreemdelingenpolitie zal uitbreiden.

Het kabinet acht het wetsvoorstel noodzakelijk, omdat illegale vreemdelingen er meer dan in het verleden van op de hoogte zijn dat zij documenten waarmee hun identiteit zou kunnen worden vastgesteld, 'beter niet op zak kunnen hebben'. Dat zou immers hun identificatie en uitzetting kunnen vergemakkelijken en bespoedigen.


Bron: http://www.justitie.nl/actueel/nieuwsberichten/archief-2010/100625sneller-vastellen-identiteit-illegale-vreemdelingen.aspx?cp=34&cs=578

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator