De inhoudsopgave - al die andere berichten - staat in de rechter kolom die helaas HEEEEEL langzaam laadt. Scrollen dames en heren!
“All the business of war, and indeed all the business of life, is to endeavour to find out what you don’t know from what you do.” – Sir Arthur Wellesley, Duke of Wellington

"My dear. A lack of compassion can be as vulgar as an excess of tears. "
- Violet in Downton Abbey

"By perseverance the snail reached the ark. "
- Charles Spurgeon

"Not all those who wander are lost."
-Tolkien

06 juni 2010

Detentiecentrum Alphen tijdelijk dicht

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Rijksgebouwendienst gaat in augustus onderzoeks- en herstelwerkzaamheden uitvoeren in het Detentiecentrum Alphen aan den Rijn. Hiervoor gaat het detentiecentrum tijdelijk dicht. De gebreken zijn bij recent uitgevoerde inspecties geconstateerd en leveren geen risico's op voor de vreemdelingen in detentie en het personeel. Wel moeten de ongeveer 400 vreemdelingen in het detentiecentrum tijdelijk verhuizen.

De werkzaamheden brengen wel met zich mee dat de stroomvoorziening moet worden onderbroken. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft daarom besloten het detentiecentrum op 1 augustus te sluiten en de vreemdelingen tijdelijk elders onder te brengen. De gemeente Alphen aan den Rijn is over de gebreken geïnformeerd.

Het detentiecentrum Alphen aan den Rijn kampt al sinds de opening in 2007 met diverse opleverpunten en gebreken. Hiervoor zijn al herstelwerkzaamheden aan de gang. De Rijksgebouwendienst zal ook een extra bouwtechnische controle uitvoeren. Naar verwachting zal in het derde kwartaal 2010 bekend zijn wanneer het detentiecentrum weer in gebruik kan worden genomen.

Op dit moment verblijven in het Detentiecentrum Alphen ongeveer 400 vreemdelingen in bewaring. De meeste vreemdelingen verblijven hier op grond van een bestuursrechtelijke maatregel: zij zijn aan de grens geweigerd of verblijven illegaal in Nederland. Een aantal vreemdelingen heeft ook een strafbaar feit gepleegd.

De vreemdelingen zullen de komende tijd worden overgeplaatst naar andere detentiecentra van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Het personeel van het Detentiecentrum Alphen zal tijdelijk worden gedetacheerd in andere detentiecentra.

Bron: http://www.webregio.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/1153373/detentiecentrum-alphen-tijdelijk-dicht-alphen-aan-den-rijn.aspx

Geen opmerkingen:

Recente berichten


en meer

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator

Lekker gemakkelijk: Neem een e-mail abonnement op deze blog

Leuk dat u vandaag deze weblog leest! Wist u dat u zich kan aanmelden voor een e-mail abonnement? Wanneer ik dan nieuwe berichten plaats krijgt u hooguit eens per dag een mailtje met een overzicht van de nieuwe berichten. Die berichten kunnen gaan over wat er in de krant staat over asielzoekers, migranten of politieke strubbelingen over het vreemdelingenbeleid, maar het kunnen ook interessante uitspraken van de rechtbank of de Raad van State betreffen of nieuw beleid van meneer Teeven. Een abonnement kost u niets. Het enige wat u hoeft te doen is op onderstaande link te klikken en later er om te denken dat u uw wens bevestigt (u krijgt hiervoor een engelstalig mailtje van feedburner dus let op uw spamfilter!!!!)

Subscribe to Vreemdelingenrecht.com blog by Email

Vreemdelingenrecht.com blog Headline Animator