Detentiecentrum Alphen tijdelijk dicht

ALPHEN AAN DEN RIJN - De Rijksgebouwendienst gaat in augustus onderzoeks- en herstelwerkzaamheden uitvoeren in het Detentiecentrum Alphen aan den Rijn. Hiervoor gaat het detentiecentrum tijdelijk dicht. De gebreken zijn bij recent uitgevoerde inspecties geconstateerd en leveren geen risico's op voor de vreemdelingen in detentie en het personeel. Wel moeten de ongeveer 400 vreemdelingen in het detentiecentrum tijdelijk verhuizen.

De werkzaamheden brengen wel met zich mee dat de stroomvoorziening moet worden onderbroken. De Dienst Justitiële Inrichtingen heeft daarom besloten het detentiecentrum op 1 augustus te sluiten en de vreemdelingen tijdelijk elders onder te brengen. De gemeente Alphen aan den Rijn is over de gebreken geïnformeerd.

Het detentiecentrum Alphen aan den Rijn kampt al sinds de opening in 2007 met diverse opleverpunten en gebreken. Hiervoor zijn al herstelwerkzaamheden aan de gang. De Rijksgebouwendienst zal ook een extra bouwtechnische controle uitvoeren. Naar verwachting zal in het derde kwartaal 2010 bekend zijn wanneer het detentiecentrum weer in gebruik kan worden genomen.

Op dit moment verblijven in het Detentiecentrum Alphen ongeveer 400 vreemdelingen in bewaring. De meeste vreemdelingen verblijven hier op grond van een bestuursrechtelijke maatregel: zij zijn aan de grens geweigerd of verblijven illegaal in Nederland. Een aantal vreemdelingen heeft ook een strafbaar feit gepleegd.

De vreemdelingen zullen de komende tijd worden overgeplaatst naar andere detentiecentra van de Dienst Justitiële Inrichtingen. Het personeel van het Detentiecentrum Alphen zal tijdelijk worden gedetacheerd in andere detentiecentra.

Bron: http://www.webregio.nl/alphen/regionaal-nieuws/artikel/1153373/detentiecentrum-alphen-tijdelijk-dicht-alphen-aan-den-rijn.aspx

Reacties

Populaire posts van deze blog

𝗪𝗼𝗲𝗻𝘀𝗱𝗮𝗴 𝟭𝟳 𝗷𝗮𝗻𝘂𝗮𝗿𝗶 𝘂𝗶𝘁𝘀𝗽𝗿𝗮𝗮𝗸 𝗼𝘃𝗲𝗿 𝘁𝗶𝗷𝗱𝗲𝗹𝗶𝗷𝗸𝗲 𝗯𝗲𝘀𝗰𝗵𝗲𝗿𝗺𝗶𝗻𝗴 𝘃𝗮𝗻 ‘𝗱𝗲𝗿𝗱𝗲𝗹𝗮𝗻𝗱𝗲𝗿𝘀’

Stichting LOS schreef boek "Post Deportation Risk" over de mensenrechten situatie na terugkeer

VACATURE: Programma manager bij Forum voor Programma Immigratie & Burgerschap (Migratierecht)

Immigratiedienst: Minder vaak voordeel van twijfel voor asielzoeker

Wat als je vergeten bent je verblijfsvergunning te verlengen?

Vraag: Kan ik mijn oude moeder naar Nederland halen?

Met je buitenlandse partner naar Nederland: 20 tips (artikel van Gart Adang op zijn verzoek geplaatst)

UItspraak: Artikel 8 EVRM bij volwassen gezinsleden (moeder bij dochter)

VACATURE: Operationeel Manager Juridische Zaken IND Den Haag

Interview met Aad van Elswijk, advocaat vreemdelingenrecht te Rotterdam